Napoli dao četiri komada za 35 minuta, Gatuzo lakše diše

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.01.21. | 23:09

Specija bez šanse u Napulju

Izgubljen trofej ostaje u drugom planu. Poraz od Juventusa u Superkupu... Daleko iza sada je i poraz od Verone u Seriji A. Rane su donekle zalečene, Đenaro Gatuzo dobio je još malo vremena da konsoliduje tim i počne da pobeđuje u nizu, a na sve to pala je i osveta: Napoli - Specija 4:2. I Napolitanci su u polufinalu italijanskog kupa, gde ih čeka dvomeč sa Atalantom.

Specija je početkom godine tukla Napoli na San Paolu posle preokreta i sa igračem manje. Bio je to dovoljan motiv i Gatuzu i njegovim momcima da daju sve od sebe.

Izabrane vesti

Đenaro Gatuzo sada može nešto lakše da diše. Daleko od toga da mu se stolica više ne klima, ali dobra igra Napolija - pogotovo u prvom poluvremenu - uticaće značajno na pumpanje samopouzdanja. A ono je neophodno ekipi pred odudne bitke na svim frontovima.

Raznovrsnost je ono što je obeležilo igru Napolija večeras. Za 35 minuta domaćin je postigao četiri gola (osam različitih igrača učestvovalo je u akcijama kod golova, asistencijom ili pogotkom) i rešio pitanje pobednika već u 40. minutu. Pogađali su redom Kalidu Kulibali, Irving Lozano, Mateo Politano i Elif Elmas, a "pakovali" Hisaj, Deme, Zjelinski i Insinje.

Prvi gol pao je tako što se Kulibali dobro snašao u šesnaestercu rivala i petom pogodio mrežu Specije. Najlepši je ipak bio četvrti, pošto je Insinje divno izneo loptu, poslao dobar pas, a Elmas rutinski završio.

KUP ITALIJE - ČETVRTFINALE

Utorak

Inter - Milan 2:1 (0:1)

/Lukaku 71, Eriksen 90+7 - Ibrahimović 31/

Sreda

Atalanta - Lacio 3:2 (2:2)

/Đimsiti 7, Malinovski 37, Mirančuk 57 - Murići 17, Aćerbi 34/

Juventus - SPAL 4:0 (2:0)

/Morata 16, Frabota 33, Kuluševski 78, Kijeza 90+4/

Četvrtak

Napoli - Specija 4:1

/Kulibali 5, Lozano 20, Politano 30, Elmas 40 - Đasi 71, Akampora 73/


tagovi

Kup Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara