(Reuters)
(Reuters)

Napoleon je čovek za preporod Milana

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.05.24. | 09:52

Marselo Galjardo figurira kao najrealnija opcija u ovom trenutku za naslednika Stefana Piolija

Počeće ovog leta nova era u Milanu, a njen zaštitni znak mogao bi da bude – Napoleon! Ako se to desi, logično je da Rosoneri opet osvajaju, kao nekad francuski vojskovođa.

Taj nadimak prošili su navijači i novinari Marselu Galjardu, tokom staža u River Plejtu, gde je formirao prepoznatljiv stil igre i takmičarski duh ekipe, sa kojim je podigao 14 pehara u različitim takmičenjima. Čini se da je baš takav profil potreban italijanskom klubu kad se bude zvanično rastao sa Stefanom Piolijem i da bi na bazi energije kakvu emituje 48-godišnji stručnjak iz Buenos Ajersa mogao da krene napred.

Izabrane vesti

Iako se njegovo ime još pre skoro mesec dana stidljivo provlačilo u kontekstu potencijalnih kandidata za klupu Milana, u međuvremenu su mu šanse porasle i sad slovi za najbolju opciju. Tako tvrdi poznati novinar Đanluka di Marcio, uveravajući kako je Galjardo pred odlaskom iz Al Itihada.

Papirima jeste vezan za saudijski klub, međutim, niti su u Džedi zadovoljni kako se snašao kad su ga doveli, niti Galjardo drži situaciju pod kontrolom, o čemu svedoči i sukob sa prvom zvezdom tim, Karimom Benzemom. Dodajte na to i veliki broj poraza i postaće jasno što svi žele rastanak, iako prema nezvaničnim informacijama Marselo u arapskom svetu zarađuje 22.000.000 evra po sezoni i upravo mu je još toliko ostalo do kraja ugovora. No, nekad nije sve do novca. Ionako je teško sarađivati sa Arapima. Posebno temperamentnom strategu kakav je Argentinac.

Drugi važan detalj jeste pokušaj da potvrdi kvalitet u evropskom fudbalu. Marselo Galjardo je pre Al Itihada radio samo na teritoriji Južne Amerike, sa urugvajskim Nasionalom je bio prvak države, posle čega je dobio posao u Riveru i podigao ga do nivoa osvajača Kopa Libertadores (dvaput), da bi 2021. napokon osvojio i titulu u rodnoj Argentini, posle niza kupova. Izuzetno je cenjen u tamošnjim okvirima i to bi mogao da pokaže ako dođe na San Siro. Pod uslovom da prethodno pronađe model rastanka sa Saudijcima.

Ranije je pik Milanovog rukovodstva bio Đulen Lopetegi, ali su se navijači usprotivili. Pominjao se i Seržo Konseisao, međutim, sve je manje realno da se taj plan realizuje. Slično važi za Antonija Kontea, koji traži ogromna primanja i pojačanja za koja je neizvesno mogu li Rosoneri da mu dovedu. Galjardo deluje kao izvesna opcija.


tagovi

Serija Aac milanMarselo Galjardo

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara