Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Nant ponizio PSŽ kao niko ove sezone: Lafon spustio rampu triju MNM, Nejmar se obrukao iz penala

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.02.22. | 23:01

Kanarinci za poluvreme tri puta matirali Kejlora Navasa, koliko nisu uspeli ni Mančester Siti, Real, Lajpcig, Monako, Lil...

Pre dve nedelje iživljavanje nad aktuelnim prvakom Francuske, sredinom ove dominacija i kao rezultat iste skalp jednog od najvećih klubova u istoriji fudbala, a onda nagli pad i bolno prizemljenje, debakl od tima sredine tabele Lige 1. Ili je to bio do večeras. Nant je u 23. kolu po svim parametrima premašio očekivanja i iznenadio svoje navijače na Božuaru, počevši od količine hrabrosti sa kojom je spuštenog garda ušao u ring sa najmoćnijim timom u zemlji, spreman da se nadigrava od samog starta, preko hrabre, konkretne, napadačke, na trenutke i "prljave" igre - tako jednostavno mora kad preko puta sebe imaš trio MNM - i na kraju zasluženo slavio protiv Pari Sen Žermena, nanevši mu najteži poraz u sezoni - 3:1 (3:0).

Ukrštala je ekipa Maurisija Poketina ove sezone u Ligi šampiona koplja sa Mančester Sitijem, Real Madridom, Lajpcigom, u prvenstvu sa Monakom, Lionom, Marseljom, objektivno kvalitetnijim timovima od Nanta, ali nijedan od pomenutih nije uspeo da zatrese mrežu Parižana više od dva puta. Kanarinci su put do mreže Kejlora Nasava večeras pronašli tri puta! I to za poluvreme. Još je Pari Sen Žermen i dobro prošao, s obzirom na broj šansi koji su brzonogi napadači Kanarinaca propustili do odlaska na pauzu koju su zaslužili više nego ijednom do sada ove sezone.

Izabrane vesti

Gosti su već posle 16 minuta bili na kolenima. Kontra u produkciji Mozesa Simona i Randala Kolo Muanija - ovog drugog je Nant zimus hteo da proda po svaku cenu jer mu na leto ističe ugovor - potom i prvenac Kentene Merlana u seniorskom fudbalu na spektakularan način i PSŽ je tek treći put u eri arapskih vlasnika imao dva gola minusa u uvodnih 20 minuta meča. Na kraju i penal Ludovika Blasa u dubokoj nadoknadi prvog dela, Navas ga je pročitao, ali je krilni fudbaler Nanta snažno šutirao, ne ostavivši vremena kostarikanskom čuvaru mreže da reaguje, čime je oborio favorizovanog rivala na zemlju. Tri za poluvreme, toliko pariski klub nije primio u uvodnih 45 minuta još od 2010. godine. Zanimljivo, tada je na klupi Svetaca sedeo sadašnji trener Nanta Antoan Kombuare, čovek koji ga je svojom hrabrom, neki drugi dan rekli bismo samoubilačkom postavom, masakrirao.

Istina, imao je i lider francuskog prvenstva svoje prilike, i to ne bilo kakve, ali je naleteo na večeras silno motivisanog i raspoloženog Albana Lafona. Momak u kojem su Trikolori do pre koju godinu videli naslednika na golu seniorske reprezentacije, protiv Svetaca je demonstrirao sav svoj potencijal i kvalitet. Meč je završio sa osam odbrana, a samo u uvodnih pola sata, kada su gosti vršili najveći pritisak, upisao ih je pet i u nekoliko navrata sprečio Parižane da se ekspresno vrate iz rezultatskog zaostatka.

"Skinuo je" udarce Huana Bernata i Idrise Geja, nekoliko zicera Kilijanu Mbapeu, jedan i Lionelu Mesiju, a verovatno partiju karijere krunisao je odbranjenim penalom Nejmaru onda kada se u vazduhu osetilo da će se Poketinova ekipa vratiti u meč. Pomogao mu je ruku na srce Nejmar lično. Uzdrmanog samopouzdanja nakon promašenog jedanaesterca protiv Reala, Mesi se nije "hvatao" lopte nakon što je Mbape pokošen u šesnaestercu rivala, umesto njega je odgovornost preuzeo Brazilac i izveo jedan od gorih penala u svojoj karijeri. Traljavo, plašljivo, neprecizno i povrh svega sporo...

Bila je to idealna prilika za Pari Sen Žermen da uhvati korak za rivalom, posebno što je na samom startu drugog dela Nejmar svojim prvim golom još od početka novembra - skoro dva i po meseca bio povređen - najavio eventualni povratak. Ipak, igrač koji je gostima dao nadu da mogu da izbegnu bruku, na kraju ju je i ugasio. Nije ni tinjala dugo, svega desetak minuta.


FRANCUSKA 1 - 25. KOLO

Petak

Lil - Mec 0:0

Subota

Lans - Lion 1:1 (1:1)

/Klaus 13 - Kadevere 44/

Nant - PSŽ 3:1 (3:0)

/Kolo Muani 4, Merlen 16, Blas 45+5pen - Nejmar 47/

Nedelja

13.00: (1,72) Nica (3,60) Anže (5,10)

15.00: (2,45) Lorijan (3,20) Monpelje (3,00)

15.00: (2,55) Rems (3,10) Brest (2,90)

15.00: (1,38) Ren (4,70) Troa (8,50)

15.00: (2,95) Sent Etjen (3,25) Strazbur (2,45)

17.05: (5,10) Bordo (3,70) Monako (1,70)

20.45: (1,45) Marselj (4,30) Klermon (7,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Francuska Liga 1Liga 1Pari Sen ŽermenNant

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara