©avfc.co.uk
©avfc.co.uk

Najveće pojačanje Aston Vile u pohodu na Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.05.24. | 17:56

Unaj Emeri parafirao novi ugovor do 2029. godine

Aston Vila je prvi put u svojoj istoriji obezbedila učešće u Ligi šampiona, a klub iz Birmingema je na samom završetku sezone postavio temelj, ne samo kada je u pitanju naredna sezona, već budući period kluba. Paraf na ugovor do 2029. godine stavio je šef struke Unaj Emeri.

Španski stručnjak započeo je pravu renesansu na Vila Parku, zajedno sa sunarodnicima Monćijem i Damijanom Vidaganijem. Njih trojica čine pravi trougao moći u Aston Vili i uz podršku uprave udruženo donose odluke u sportskom sektoru kluba.

Izabrane vesti

Kakvu podršku imaju od ambicioznih vlasnika Nasefa Savirisa i Vesa Edensa, pokazuje činjenica da su upravo čelnici kluba iznistirali da Emeri potpiše ugovor do 2029. godine, a ne 2027, kako je prvobitno planirano.

"Gradimo nešto posebno sa Unajem kao centralnom figurom, oduševljeni smo što je potpisao do 2029. godine. Dok ulazmo u našu istorijsku godinu, 150. godišnjicu kluba, imamo čemu da se radujemo", poručio je predsednik Saviris.

Emeri kao četvorostruki osvajač Lige Evrope nikada nije krio da sa Aston Vilom želi da ostvari pre svega međunardone uspehe i da klub mora da postane prepoznatljiv na međuarodnoj sceni. Iskorak je već napravljen u Ligi konferencije, gde je klub sa Vila Parka stigao do polufinala. Utisak nije pokvario ni neprijatan poraz u dvomeču od od Olimpijakosa.

Sada svi zajedno u klubu, a posebno Emeri, žele da naprave dodatni iskorak. Za to će biti potrebno napraviti kvalitetan plan, ali pre svega tim koji će biti sposoban da izdrži zahteve u teškoj sezoni i nastavi kontinuitet rezultata.

"Veoma sam srećan što sam preduzeo korak i odgovornost vođenja ovog kluba. Od kada sam došao u Vilu sa Vesom i Nasefom uvek smo pronalazili najbolje okruženje i strukturu za razvoj projekta sa najvišim ambicijama. Svi zajedno, Monči, Damijan, vlasnici i ja, delimo iste ciljeve. U Aston Vili je sjajna hemija, a alement podrške navijača čini da se osećate kao kod kuće. Zaista smo uzbuđeni što nastavljamo ovo putovanje bez ograničenja za naše snove", poručio je Emeri.

Emeri je Aston Vilu preuzeo u novembru 2022. godine, kada je bila 17. na tabeli, a na kraju prošle sezone ju je doveo do sedmog mesta i plasmanu u Ligu konferencije. Ogroman iskorak je napravljen u tek završenoj sezoni, u kojem je Vila završila kao četvrtoplasirana i stigla do istorijskog učešća. Sve to u godini kada se slavi 150. rođendan na Vila Parku.


tagovi

Unaj Emeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara