Roberto Manćini (©Reuters)
Roberto Manćini (©Reuters)

Najskuplji selektor na svetu dobio otkaz

Vreme čitanja: 1min | čet. 24.10.24. | 19:38

Roberto Manćini napustio Saudijsku Arabiju

Dobio je Roberto Manćini ugovor kakav bi malo ko dobio - 50 miliona dolara od strane FS Saudijske Arabije kako bi preuzeo nacionalni tim te zemlje. Razočaranje je blaga reč za ono što je bivši trener Intera napravio. Nije uspeo da osvoji bodove protiv Bahreina, Indonezije, Tadžikistiana i Jordana. Nakupilo se sve i Manćini je od danas i zvanično bivši selektor Saudijske Arabije. Naravno, uzeće poslednji dolar iz faraonskog ugovora i to je, valjda, jedina dobra stvar u celoj priči, barem za Italijana.

Mnogo gafova je napravio Manćini za kratko vreme. Svađao se sa novinarima, navijačima, kritikovao transfer politiku domaćih klubova, kao da je zaboravio da je u karijeri pravio rezultate isključivo kad je imao ogromna budžetska sredstva, ili kao da nije bio svestan koliko je plaćen u datom trenutku.

Izabrane vesti

Kao kandidat za njegovog naslednika, neko vreme se pominje Erve Renar. Francuski trener je tvorac epske pobede Saudijske Arabije protiv Argentine na Svetskom prvenstvu u Kataru pre dve godine. Izgleda da ondašnji savez veruje u povratnike.

Ovo je samo nastavak pada Manćinija posle osvajanja Evropskog prvenstva sa Italijom. Posle ovog uspeha, Azuri su propustili SP u Kataru 2022. posle šokantne eliminacije od Makedonije u baražu, da bi posle toga rezultati postajali sve lošiji pa je popularni "Manćo" podneo ostavku u Augustu prošle godine.


tagovi

Roberto ManćiniSaudijska Arabija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara