Najluđi transfer leta - Olimpijakos dao 4.500.000 evra za robijaša

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.06.19. | 18:28

Isto je meseci proveo u zatvoru koliko je utakmica odigrao za Viljareal

Mnogo puta smo se tokom profesionalnih karijera zapitali o čemu li razmišljaju čelnici pojedinih klubova kad istresu veliki novac za igrača u kome zaista ne prepoznajemo nekakav poseban kvalitet. Mnogo puta smo se i prevarili i naknadno shvatili da su bili u pravu. Ali ovo? Ovo nam zaista nije jasno. Olimpijakos je na sto istresao 4.500.000 evra kako bi u Atinu doveo – Rubena Semeda.

Na prvi pogled: bomba. Portugalski štoper stiže iz Viljareala, koji ga je pre samo dve godine Sportingu platio čak 14.000.000. Tada je bio standardan u U21 selekciji Portugalije.

Izabrane vesti

Međutim, ima i razlog zašto je Semedu toliko pala cena. Za te dve godine na Madrigalu Semedo je odigrao samo pet utakmica za Viljareal. Toliko je i meseci proveo u zatvoru.

Semedo je naime prvi put uhapšen januara 2018. zato što je novembra 2017. u pabu u Valensiji mahao pištoljem i pretio posetiocima. U odvojenom incidentu u noćnom provodu jednog je čoveka udario flašom po glavi.

Bilo je to samo zagrevanje.

Februara 2018. je uhapšen zbog toga što je sa još dvojicom razbojnika kidnapovao i u svom domu zatočio nepoznatog čoveka dok nisu njegovu kuću opljačkali?! I tada je bilo pištolja, pa i optužnice za otmicu, pljačku, čak i pokušaj ubistva. Nesrećna žrtva je ostala vezana u Semedovom domu dok su mu razbojnici vršljali po stanu. Viljareal ga je naravno suspendovao, a Semedo je pušten na slobodu tek kada je u julu platio kauciju od 30.000 evra.

I onda se nađe Olimpijakos da istrese 4.500.000 evra?! Jeste Semedu tek 25 godina, jeste on nekad bio veliki talenat, ali čini nam se – nepopravljiva glava. Na Madrigalu sigurno slave što su izvukli bar deo uloženog novca. Slave i u Lisabonu, pošto Sportingu ide 900.000 evra, odnosno 20 odsto od transfera.

Kapa dole Sportingu. Idealan trenutak su izabrali da se reše jedne lude glave. A Olimpijakosu? Svaka čast za hrabrost. Videćemo da li je to ipak bila ludost.

(FOTO: Olympiacos)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara