Romelu Lukaku u akciji (©Reuters)
Romelu Lukaku u akciji (©Reuters)

NAJAVA DANA (utorak, 26. januar): Kup euforija na Đuzepe Meaci, premijerligaške zanimacije, plus Zvezda na mukama protiv Efesa

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.01.21. | 08:11

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...


INTER – MILAN, 20.45

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup Italije)

Inter i Milan drugi put u sezoni ukrštaju koplja i verovatno im nije drago zbog toga. Ovoga puta u četvrtfinalu Kupa Italije koje se igra na jedan meč. Derbi dolazi u specifičnom trenutku za oba tima posle kikseva u prvenstvu. Milan je minulog vikenda odigrao najgori meč u sezoni i doživeo debakl na svom terenu (0:3) protiv Atalante, dok je Inter propustio zicer da se izjednači sa gradskim rivalom na čelu tabele pošto je odigrao samo 0:0 protiv skromnog Udinezea u gostima.

KRISTAL PALAS – VESTHEM, 19.00

(Fudbal, Engleska 1)

Čekićari su samo na minus dva boda u odnosu na Liverpul, neporaženi su na prethodnih pet utakmica, pa imaju pravo da pucaju na pobedu protiv rezultatski šarenog rivala. Međutim, treba imati u vidu da je na ovaj par došao X u decembru, pa je svakako mimo tipa na konačan ishod bolje je obratiti pažnju na GG tradiciju para koja funcioniše već sedam puta uzastopno.

SAUTEMPTON – ARSENAL, 21.15

(Fudbal, Engleska 1)

Aretine Tobdžije su se probudile. U proteklom kolu postignuta tri gola na utakmici sa Njukaslom daju im za pravo da priprete Sautemptonu. Domaćin sa prethodnih pet utakmica ima dva X ishoda, pobedu Liverpulom, uz poraze od Lestera i Mančester Sitija, pa je ishod njihovih mogućih napora nezahvalno predviđati. Može ovde svašta da bude, a Arsenal će sigurno pokušati da se sveti rivalu za poraz u šesnaestini finala FA kupa koji je star svega tri dana.

VBA – MAN. SITI, 21.15

(Fudbal, Engleska 1)

VBA je pod pritiskom, ali i pred realno skoro pred nerešivom situacijom u meču sa svakako dominantnim Mančester Sitijem. Od Gvardiole se očekuje da brzo reši pitanje pobednika, pa bi VBA mogao da očekuje čelično kupanje u cilju osvete X ishoda koji je pao na poslednjem susretu u decembru mesecu. Ne treba ni naglašavati da je pre ovog meča na njihovim mečevima dominirao Siti, a redovno dolazila makar 3+ igra.

EMEN – PSV, 20.00

(Fudbal, Holandija 1)

Protiv fenjeraša PSV neće imati nikav kompleks. Ako se ičemu treba nadati na ovom meču onda je to juriš trećeplasirane družine, uz eventalno raspucavanje. Poslednji susret dobio je PSV u septembru sa 2:1.

BRAGA – ŽIL VISENTE, 20.45

(Fudbal, Portugalija 1)

Ma koliko da Žil Visente želi bodove za distanciranje od fenjeraške družine, Braga nije rival gde će ga sačekati bilo šta na tacni. Situacija je još gora po njih ukoliko uzmemo u obzir da je Braga pred ovaj susret poražena od Fereire. Tražiće domaći pobedu po svaku cenu, a da će se ona juriti i iz inata svedoči poslednji X iz februara prošle godine.

VALJADOLID – LEVANTE, 19.00

(Fudbal, Kup kralja Španije)

Videli su se pre samo koji dan i remizirali u 20. kolu Primere sa 2:2. Na meču je veći posed lopte imao Levante, a interesantno je da je X došao na poslednja tri njihova susreta. Dakle, moglo bi ovde biti neizvesnosti, pa će se u Kupu kralja Španije rešavati međusobne neustanovljene razlike, odnosno pokušati konačno da se utvrdi koje bolji ili makar srećnije ruke. 

BETIS – REAL SOSIJEDAD, 21.00

(Fudbal, Kup kralja Španije)

Odigrali su 2:2 u 20. kolu Primere, a sva četiri pogotka pala su u drugom delu igre. Sosijedad je na pomenutom susretu tek neznatno imao više loptu u nogama, a sudeći po tom susretu i ovo bi mogao biti meč pun neizvesnosti, moguće je i sa dosta golova nastavi li se sa onakvim stilom igre kakav je viđen pre nekoliko dana.

EFES – CRVENA ZVEZDA, 17.00

(Košarka, Evroliga)

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mornara u derbi meču 16. kola ABA lige rezultatom 78:86 (22:25, 15:15, 24:24, 17:22). U Baru su početkom četvrte četvrtine isključeni prvi čovek Mornara Đorđije Pavićević i Zvezdin trener Dejan Radonjić. Beograđani nakon ovog susreta moraju da smire strasti, pa da ozbiljno pristupe objektivno jakom Efesu koji ih je u novembru savladao sa 64:75. Biće ovo težak meč za Zvezdu.

FENERBAHČE – MAKABI T.A, 19.00

(Košarka, Evroliga)

Ima pravo, Kokoškov da se nada novom skalpu protiv Makabija koji su Turci poslednji put dobili u Tel Avivu u oktobru sa 65:75. Koren ove tvrdnje leži u pet vezanih pobeda Fenera, ali ni Makabi ne treba potcenjivati. Naime, Izraelci su u istom period gubili jedino od Zenita i Panatinaikosa, pa se očekuje da pruže jak otpor.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara