Mohamed Salah (©Reuters)
Mohamed Salah (©Reuters)

NAJAVA DANA (utorak, 1. decembar): Liverpul - Ajaks, Atletiko s Bajernom u punom paketu Lige šampiona

Vreme čitanja: 4min | uto. 01.12.20. | 07:58

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

LOK . MOSKVA – SALCBURG, 18.55

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona)

Lokosi imaju tri boda iz tri remija, a Salcburg samo jedan. Upravo taj poen zarađen je u meču sa Moskovljanima, na utakmici koja je donela overu GG4+ tipa. Neugodno će ovo biti gostovanje za Austrijance, naročito nakon sećanja na dve utakmice s Bajernom koje su ih koštale ukupno devet primljenih golova. Uz to, valja znati i da su Rusi dva puta uzastopno remizirali sa Atletiko Madridom, što znači da Salcburg ima posla sa ekipom koja potencijalno neugodna.

ŠAHTJOR – REAL MADRID, 18.55

(Fudbal, Liga šampiona)

Eden Azar morao je ranije da napusti igru na utakmici s Alavesom. Videće se da li će ga Zidan ubaciti u pogon protiv Šahtjora koji je već uspeo spektakularno da donese unosnu kvotu onima koji su verovali da u prvom kolu mogu do njihove dvojke u Madridu. Osim toga, Šahtjor je zatim Inter naterao na X, a nakon toga ih je Menhengladbah tukao prvo sa 0:6, a zatim sa 4:0. Real bi na tom talasu da se sveti bez razmišljanja.

ATALANTA – MIDTJILAND, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Bez preterivanja, Midtijand nije pokazao ništa u grupnoj fazi takmičenja. Atalanta ih je u prvom kolu tukla sa 4:0, а zatim i svi ostali. Poslednji im je bodove odneo Ajaks, kada su ruke trljali svi oni koji su na tikete stavlili GG4+. Zbog toga Italijani, uprkos činjenici da su daleko od savršenstva, imaju ponovo šansu da uzmu tri boda, vrlo bitna, pošto su izjednačeni s Ajaksom, a dva ih dele od prvoplasiranog Liverpula.

ATL. MADRID – BAJERN, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Flik ima problem, a on se odnosi na pozamašan broj povređenih igrača. Nije lako ni Madriđanima kojima bi sada baš dobro došlo prisustvo Suareza, Koste, Vrsaljka… Dakle, teško će domaći uspeti da se osvete Bajernu koji ih je nemilosrdno nadigrao u prvom kolu, budući da je slavio sa čak 4:0. Ipak, shodno okolnostima očekuje se napeta utakmica u kojoj će Bajern pokušati da nastavi svoj period dominacije u Grupi A.

M`GLADBAH – INTER, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Inter je na dnu, a teško će mu biti da stigne Šahtjor, budući da pred sobom ima jedan stameni Menhengladbah. Nemački tim bi da pokuša osvetu X ishoda iz utakmice prvog kola sa Đuzepe Meace. Kako bilo, Marko Roze će pokušati da zaigra nadmeno, odnosno da iskoristi domaći teren, kako bi tim održao bod prednosti u odnosu na Real Madrid i ostao na čelu Grupe B.

LIVERPUL – AJAKS, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Šestorica su izbačena iz Liverpulovog stroja, dok Kopljanici baš ne brinu slične brige. Holanđanima to ide u prilog, a Liverpul ima razloga za brigu budući da ih je Atalanta savladala u prošlom kolu, a da su zatim remizirali u Premijer ligi igrajući za konačnih 1:1 sa Brajtonom. Klopu bi dakle moglo da bude potencijalno naprijatno, uprkos činjenici koja nedvosmisleno kaže da je Liverpul zaista dobar kao domaćin. Ako izabranici Jirgena Klopa pobede Ajaks, četvrtu godinu zaredom plasiraće se u osminu finala Lige šampiona, a rezultat dvoboja u gradu Bitlsa mogao bi da se ispostavi vitalnim i po ambicije velikana iz Amsterdama, koje u finalnoj rundi očekuje meč sa Atalantom.

MARSELJ – OLIMPIJAKOS, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Marselj je na nuli, a Olimpijakos na tri osvojena boda, baš zbog pobede nad Francuzima u prvom kolu Grupe C. I to je bilo uglavnom sve što smo videli od Olimpijakosa, budući da je gol postignut na toj utakmici ujedno i jedini koji je postigao tim iz Grčke. Marselj ni jednom nije tresao mrežu, a primio je do sada devet golova, što svakako može da posluži kao kladilački putokaz za tipovanje na meč bez izrazitog favorita.

PORTO – MAN. SITI, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Građani su smestili pet golova Barnliju pred odlazak na noge Portu koji ih nije mučio u prvom kolu, budući da je njihovo slavlje krunisano sa 3:1. Međutim, Portugalci su nakon toga tri puta slavili, a pošto ih poznajemo kao žilave domaćine, velika borba neće izostati. Međutim, ne verujemo da će se Gvardiola povući, već napasti, budući da Građani kroz istoriju koja broji ukupno tri susreta nisu gubili od Porta.

AUSTRIJA Ž. – SRBIJA Ž. 18.30

(Fudbal, Kvalifikacije za EP)

Srbija je ostala bez šansi za plasman, ali izabranice selektora Predraga Grozdanovića imaju dovoljno motiva da pokažu karakter i pruže još jednu dobru partiju kao nedavno protiv Francuske u Subotici. Ponovo je selektor imao problema prilikom sastavljanja spiska zbog pandemije virusa COVID-19, a zatim I povreda i zabrane klubova. Austrija je druga u grupi, a naše devojke je pre nešto više od godinu dana dobila s minimalcem. Biće ovo teška utakmica.

MILANO – ALBA BERLIN, 20.45

(Košarka, Evroliga)

Milano se s Makabijem iz X ishoda, kroz produžetke natezao do tesne pobede od 85:86. Alba je Himki tukla sa 20 razlike, što svakako opušta, ali s Milanom šale neće biti. Itaijani su čvrsti na svom parketu, a pošto se tuku oko mesta u prvih osam, jasno je koliko će motivisani biti. Treba pogledati nizove, odnosno prosek koševa oba tima, pa proceniti potencijalno vrlo upotrebljive igre na postavljene margine.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara