Sa prethodnog duela Bajerna i Leverkuzena
Sa prethodnog duela Bajerna i Leverkuzena

NAJAVA DANA (subota, 19. decembar): Veliki derbi u Nemačkoj, gostujući ispiti za Juve, Siti i Liverpul

Vreme čitanja: 4min | sub. 19.12.20. | 08:46

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

KRISTAL PALAS – LIVERPUL, 13.30

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Klopu su Salah i Firmino završili posao protiv Totenhema, pa na gostovanju Kristal Palasu tim s punim pravom može da zaigra na osvajanje sva tri boda. Generalno, reč je o Liverpulovoj tradiciji, koja u kladioničkom smislu od januara prošle godine lagano donosi makar GG3+. Inače, ni Kristal Palas nije za zanemarivanje o čemu govore vezani remi ishodi sa Pevcima i Čekićarima. Očekuje se da domaćin u Londonu pruži dostojan otpor.

SAUTEMPTON – MAN. SITI. 16.00

(Fudbal, Engleska 1)

Može Sautempton da bude ponosan na rezultat u dosadašnjem toku sezone. Naime, ni Mančester Siti ne sme da se ophodi silno protiv trećeplasirane ekipe u šampionatu, iste one koja je u proteklom kolu naterala Arsenal na remi. Gvardiola će dakle morati da pripremi Džezusa i ekipu na ozbiljnog, ali sigurno ne i boljeg rivala koji mu je u julu preseo, prekinuo tradiciju pobeda na mečevima para, ali i niz međusobnih goleada i GG ishoda.

NICA – LION, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Osam iz stroja izbačenih igrača Nice, kao da bezrezervno garantuju Lionu pun plen u godtima. Treba im to zbog samo boda zaostatka za PSŽ-om, a dva za vodećim Lilom. Baš te bitne poene, Lion je prokockao u prošlom kolu kada je remizirao sa Brestom. Dobar rezultat gostujućeg tima svakako pomažu i razbijeni snovi Nice u Ligi Evrope.

PARMA – JUVENTUS, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Domaća Parma vezala je tri X ishoda, dok Juventusu fali četiri boda za sustizanje Milana... Dakle, Ronaldo, Morata i družina na ovom meču posle remija s Atalantom imaju striktno definisanu misju. Parma će najverovatnije odgovoriti defanzivnom taktikom, uz vrlo male šanse za uspeh, što je definitivno i u tradiciji para.

LEVERKUZEN – BAJERN, 18.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Leverkuzen blista na lovorikama fantastičnih rezultata u prvenstvu i Ligi Evrope. Sastav Petera Boša pobeđuje spram golova efikasno. Kada su u pitanju mečevi na Baj areni od sredine oktobra Leverkuzen je dao šest golova Nici, po četiri Borusiji iz Menhengladbaha, Slaviji iz Praga i Hofenhajmu, a tri Augzubrugu. I Bavarci su efikasni, mada me toliko ubedljivo kao letos kad su pokorili Evropu. Bajern je dobio poslednja dva susreta u Leverkuzenu (po 4:2), a sada bi moglo da bude napeto.

M`GLADBAH – HOFENHAJM, 15.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Znamo dobro kako je organizovan Hofenhajm po osvajanju Zvezdine grupe u Ligi Evrope, a da li je to dovoljno u Menhengladbahu zaista je veliko potanje. Posle tri X isoda sa Frajburgom, Hertom i Ajntrahtom, te kiksa protiv Reala u Ligi šampiona veliko je pitanje kako je raspoloženje u redovima domaćih. Tražiće se pobeda na Borusija parku, odnosno prekid loše serije domaćina, dok bi Hofenhajmu verovatno odgovaralo da sve krene po tradiciji. Naime, na četiri od poslednjih pet mečeva para dolazio je X.

BARSELONA – VALENSIJA, 16.15

(Fudbal, Španija 1)

Bitno je znati da na mečevima Valensije ove sezone u La Ligi pada u proskeu 2,92 gola, a na Barsinim 2,91. Barselona ove sezone bez obzira na Mesija ima problema u igri i daleko je od tima pred kojim se drhti. Na strani je taj problem još očigledniji, ali sada se igra na Kamp Nou, odakle Slepi miševi pobedu u Primeri nisu izvukli još od 2016. godine.

LEVANTE – REAL SOSIJEDAD, 18.30

(Fudbal, Španija 1)

Sedam utakmica u nizu je prošlo, četiri u Primeri, a tri u Ligi Evrope od kada Sosijedad nije slavio. Da budemo precizni, reč je o čak šest remija, vezanih do poraza od Barse pri konačnih 2:1. Levante koga Sosijedad nije dobio još od 2018. godine mogao bi biti kolateralna šteta, odnosno rival za vađenje tima koji je u tesnoj trci sa Atletiko i Real Madridom za čelo Primere.

BRENTFORD – REDING, 16.00

(Fudbal, Engleska 2)

Petoplasirani Reding i Brentford koji je samo za stepenicu, odnosno bod niži smatramo apsolutno egal protivnicima. Ovde je popuštanje s ma koje strane nemoguće, pa valja znati da Brentford kod kuće od Redinga nije izgunio punih pet godina, ali da sada na svom terenu ima neku falinku. Naime, na četiri od poslednjih pet utakmica odlazio je u X. 

KRKA – PARTIZAN, 17.00

(Košarka, ABA liga)

Krka je u poslednje vreme u odličnoj formi. Zna to i stručni štab Parnog valjka, pa će biti potrebno dosta koncentracije da se savlada tim koji dobija i u gostima i kod kuće. Partizan se u prošlom kolu provukao protiv Mege, ali moraće igrači Saše Filipovskog da krenu da igraju bolje i da pobeđuju u seriji. Naime, Beograđani nemaju više pravo na gubljenje bodova. Partizan bi do kraja ligaškog dela morao kontinuirano da dobija, ako želi da uđe u četiri ekipe.




tagovi

sportsko klađenjebet analizanajava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara