Pepe Reina, Lacio(©Reuters)
Pepe Reina, Lacio(©Reuters)

NAJAVA DANA (sreda, 23. decembar): Inzagi na Đuzepe Meaci, Porto - Benfika u finalu Superkupa Portugalije, plus Liga 1

Vreme čitanja: 4min | sre. 23.12.20. | 07:55

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

MONPELJE – LIL, 21.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Francuska 1)

Velika gužva vlada na čelu Lige 1... Lil brani prvu poziciju od Liona i PSŽ-a, pa Monpelje mora debelo da se ukopa, odnosno da brani domaći teren. Teško će domaći do gola Lila koji je do sada primio samo 10 pogodaka. Naime, Lil se nada da će mu se posrećiti kao pre godinu dana, na poslednjem meču para, odnosno da je red da se zabeleži pobeda nakon remija sa PSŽ-om.

PSŽ – STRAZBUR, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Nikakav problem za tim sa Parka prinčeva nisu osmorica igrača izbačenih iz stroja. Očekuje Tuhel brz slom Strazbura koji u goste dolazi nakon poraza od Bordoa, kome su prethodile ne tako loše partije u okviru Lige 1. Kako bilo, PSŽ u istoriji na svom terenu nije poražen od Srazbura koji je u Parizu od daleke 1993. godine uspeo tek tri puta da remizira.

VERONA – INTER, 18.30

(Fudbal, Italija 1)

Konte je u psoednje vreme naštelovao Inter na dobitnu kobinaciju, Lukaku radi svoj posao kako treba, pa se u gostima Veroni ne očekuje ništa drugo do njihovog velikog pritiska na gol rivala. Jeste, Verona je ušarenela rezultate u poslednje vreme, ali se mora znati da raspolaže stamenom odbranom koja je do sada primila tek 12 golova. Moraće Inter da računa na besomučne napade u cilju slamanja bunkera domaćih.

MILAN – LACIO, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Inzagiju su Imobile i Alberto pomogli da potuče Gatuzov Napoli, a sada se treba isprsiti na Đuzepe Meaci. To nije jednostavno protiv Milana kome fale sedmorica igrača, a koji je voljan da uzme sve bodove kako bi odbranio čeonu poziciju u Seriji A. Sve je moguće, a rekli bi da sem egal tradicije para od početka prošle godine, beležimo tek dva 3+ ishoda, uz četiri NG ishoda.

REAL MADRID – GRANADA, 19.45

(Fudbal, Španija 1)

Kraj velikog broja prectranih imena Granade, Realu je skoro pa otvoren put ka osvajanju nova tri boda. Uostalom, to je od 2017. godine u tradiciji Zidanove čete koja je osvojila Grupu B u okviru Lige šampiona, pa sad mirno može da se posveti dužnostima u borbi s Atletiko Madridom za čelo Primere. Kada je već tako, onda je dobro reći da već četiri godine ovaj par ne mimoilazi makar 3+ igra.

STOUK – TOTENHEM, 18.30

(Fudbal, Liga kup Engleske)

Nestabilan je Stouk u Čempionšipu. Tim takve forme jedva čekaju Pevci kojima je istorijski ovaj rival odgovarao za ekstremno raspucavanje. Uostalom, treba Totenhemu pobeda i za popravljanje ne tako dobre atmosfere u premijerligaškom karavanu. Naime, Pevce je na poslednja dva susreta tukao vodeći dubl, odnosno Liverpul i Lester, a to su svakako bolne uspomene za koje je potrebno pronaći utehu.

EVERTON – MAN. JUN, 21.00

(Fudbal, Liga kup Engleske)

Ole Gunar je početkom prošlog meseca nadmudrio Anćelotija, odnosno dobio Everton sa 1:3. Revanš je u Liga kupu Engleske, a videćemo može li mančesterski tim kao i prošli put da uputi skoro pa duplo više šuteva ka golu rivala, odnosno da li će se ispostaviti da će Everton ponovo igrati na većinski posed lopte. Junajted je ipak tek blagi favorit, pa ne treba očekivati da će gosti biti oni koji će ceo meč držati pod svojim skutom.

PORTO – BENFIKA, 21.45

(Fudbal, Superkup Portugalije)

Reč je o finalu! Nema favorita, a Porto se diči osvajanjem Kupa Portugalije, baš protiv Benfike koja im je u avgustu predala pehar sa 1:2. Biće ovde napeto, ali izvesno da će jedni za druge biti tvrd orah, busući da je reč o timovima jakih odbrana. Videćemo kako će na sve odgovoriti Benfika koja je finale obezbedila tek na penale utakmice s Gimaraišom. Biće interesantno videti kako će na to iskustvo reagovati Žorž Žezus.

ŽALGIRIS – BAJERN, 18.00

(Košarka, Evroliga)

Bavarci su vezali dva poraza u gostima, pa na gostovanje Žalgirisu ne mogu da gledaju kao na lagan izlet. Uostalom, reč je o timu iz plej-of društva koji je vezao tri pobede, a Bavarce je u martu prošle godine dobio sa 85:79. Moraće Bajern da vidi zašto u gostima do sada nije uspevao da slavi, pa da u Kaunasu zaigra bolje nego Oldenburga koji ga je porazio sa 100:95 u sedmom kolu šampionata Nemačke.

FENERBAHČE – OLIMPIJAKOS, 18.45

(Košarka, Evroliga)

Olimpijakos nije bauk, ali ni Fener nije mašina kojoj tim sa devete pozicije ne može da naudi. Naprotiv, zna to i Kokoškov čiji su puleni vezeli tri evroligaška poraza, a koje je kao hladnu vodu u prošlom kolu savladao Žalgiris sa 99:62. Kako bilo, Fener ima tek jednu evropsku pobedu sa poslednjih pet međunarodnih susreta kod kuće, pa će koncentracija morati da bude maksimalna ukoliko domaćin želi da slavi.


tagovi

bet analizasportsko klađenjenajava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara