©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (ponedeljak, 21. decembar): Čekićari na Stamford Bridžu, Primeira, Serija B, Cvajta i Borac u ABA ligi

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.12.20. | 08:21

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

BARNLI – VULVERHEMPTON, 18.30

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Barnli se bije za beg iz fenjeraškog društva, ali mu to neće biti lako protiv Vulverhemptona koji istina ima šaren učinak u poslednje vreme, ali i duplo više bodova. Tradicija para ne pripada ni jednom timu, već X tipu koji je došao na tri od poslednjih pet međusobnih okršaja na kojima nije omanula 0-2 igra.

ČELSI – VEST HEM, 21.00

(Fudbal, Engleska 1)

Čelsiju je posle X ishoda sa Krasnodarom, ondnosno nakon uspeha u Ligi šampiona drastično pao tonus. Izgubljena gostovanja Evertonu i Vulverhemptonu u petom minutu sudijske nadoknade stvarno su demorališuće za Lampardov tim. Čekićari očekuju da ta nervoza još traje, a možda i priželjkuju ponavljanje ishoda poslednje dve međusobne utakmice koje su dobili. Naravno, malo verovatno deluje da će im se Čelsi u Londonu lagano pokoriti.

MIDTJILAND – NORDSIJLAND, 19.00

(Fudbal, Danska 1)

Deluje kao da je kec Midtjilanda neminovan. Naime, gosti su vezali dva poraza, a Midtjiland im dobro pamti oktobarski poraz od 4:1. Pre toga, u julu je Nordsjiland izgubio meč para sa 6:3, što izaziva na razmišljanje o tipovanju na golove, na šta treba dodati da je Midtjiland zadovoljan prolazom u osmini finala Kupa Danske, na penale u utakmici sa Kopenhagenom.

AEK – VOLOS, 18.30

(Fudbal, Grčka 1)

Ishod deluje kao neminovno nepovoljan po Volos, budući da je AEK željan pobeda nakon ne tako stabilnih izdanja u poslednjem periodu. Naravno, posle neuspeha u Ligi Evrope ovaj klub mora da se vadi na grčkim terenima, odnosno na utakmici koju na ligaškim viđanjima tradicionalno dobija sa GG4+ ishodima. Videćemo kakav otpor može da pruži Volos koji je vezao dva remija.

SALERNITANA – ENTELA, 21.00

(Fudbal, Italija 2)

Salernitani se Entela sa fenjera namestila idealno. Naime, domaćinu trebaju bodovi u borbi za prvo mesto sa Empolijem, ali i ohrabrenje nakon poraza od Breše, te dva vezana X ishoda sa Lećem i direktnim rivalom, timom Frozinonea. Entela do sada nema pobedu u Seriji B, potpuno je potonula, pa ne treba očekivati ništa spektakularno od izdanja gostujućeg tima.

SANTA KLARA – GIMARAIS, 21.15

(Fudbal, Portugalija 1)

U Primeiri se nikada ne zna, a kada se u priču umešaju dva potpuno jednaka sastava onda je priča o neizvesnom ishodu realna. Međutim, Gimarais ima jednu ozbiljnu falinku. Naime, ovaj tim raspolaže očajnim napadom koji je primera radi postigao tek sedam golova u šampionatu, dok je recimo Porto dao 25, a Benfika 23 gola. Santa Klara je trenutno sedma, nešto je bolja u napadu, ali nikako ne i ubojita, pa će svoj nastup kod kuće verovatno zasnivati na želji za ponavljanjem nedavne minimalne pobede nad Gimaraisom u šesnaestini finala Kupa Portugalije.

KARLSRUE – HAMBURGER, 20.30

(Fudbal, Nemačka 2)

Hamburger se budi iz bunila. Tim je dobio poslednje dve utakmice, na četvrtom mestu je tabele Cvajte, sa izglednim šansama da pobedom u 13. kolu pretekne Grojter i Bohum. Pobeda bi mu donela drugo mesto na tabeli, što mora da uzdrma samopouzdanje tek 14. Karlsruea koji je vezao dva golovima krcata poraza.

HIHON – LEGANES, 21.00

(Fudbal, Španija 2)

Zalog je četvrta pozicija Primere. Hihon je napada sa bodom zaostatka, na domaćem terenu koji ove sezone nije pokoren. Leganes je loš u gostima, jer ove sezone je samo dva puta slavio na strani, a isto toliko puta je uspevao da ode u X. Dakle, reč je o nevolji, na šta treba dodati i poslednje uspomene iz elite koje su pre tri ili četiri godine donosile samo nevolje za Leganes koji je tih godina redovno gubio od Hihona.

KONJA – SIVAS, 17.00

(Fudbal, Turska 1)

Konja ima osmoricu povređenih igrača, što je svakako hendikep na dočeku Sivasa za koji neće moći da nastupi Đerkek. Domaća ekipa je načelno bolja, ali se ni Sivas koji ima čak tri X ishoda na prethodnih pet utakmica neće predavati kako ne bi pala u ponor fenjeraškog društva.

ZADAR – BORAC, 18.00

(Košarka, ABA liga)

Zadar nije ni najmanji problem za Borac, mada bi samopouzdanje Čačanima zaista trebalo budući da je reč o utakmici timova koji do sada imaju svega po dve pobede. Borac je pojačan za Stefana Birčevića, što i sam šef struke, Marko Marinović ocenjuje kao jako bitan faktor u utakmici sa timom za koji misli da je u uzlaznoj formi.


tagovi

bet analizasportsko klađenjenajava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara