Katarina Tomašević (©MN Press)
Katarina Tomašević (©MN Press)

NAJAVA DANA (petak, 4. decembar): Holanđanke prve na EP meniju naših rukometašica… Pod lupom i fudbal širom Evrope

Vreme čitanja: 4min | pet. 04.12.20. | 08:04

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...


HOLANDIJA Ž. – SRBIJA Ž, 20.30

Izabrane vesti

(Rukomet, Evropsko prvenstvo, žene)

Naše rukometašice EP u Danskoj startuju protiv vrlo neugodnih Holanđanki. Misli to i selektor Ljubomir Obradović, a ne opravdava mišljenje da će bez Estavane Polman, inače najbolje igračice protivničkog tima za naš sastav biti bilo šta olakšano. Najiskusnija u redovima Srbije, Katarina Tomašević ocenjuje Holanđanke kao najteže protivnice, a ni ona izostanak Polmanove ne smatra za prednost. Apostrofirala je da za nas nije dobro što u sastavu neće biti Dragana Cvijić.

NIM – MARSELJ, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Nim ima ogromnih kadrovskih problema, a uz njih i četiri poraza sa proteklih pet utakmica Lige 1. Za Marselj koji je u Ligi šampiona dobio Olimpijakos, to je apsolutno poželjna uvertira u meč para koji je u poslednja četiri navrata dobijao njihov tim. Naravno, zbog samo tri boda koje je osvojio u Evropi gostujući sastav će sve sile upotrebiti za što bolji skor u domaćem šampionatu.

HERTA – UNION BERLIN, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Herta ima blokadu na kućnom pragu, jer od četiri utakmice na svojoj travi nije dobila nijednu. Union je neporažen u gostima, što smatramo pozivnicom za veoma uzbudljiv meč. Inače, Herta je poslednji meč para u maju dobila sa čak 5:0. Nije isključeno ni da Berlinci pokušaju osvetu u 10. bundesligaškom kolu.

ATL. BILBAO – SELTA, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Samo tri boda dele Seltu na 18. mestu i deveti Bilbao. Međutim, gostujuća ekipa do sada je primila 20 golova, što je definitivno najgori defanzivni učinak trenutno zabeležen u Primeri. Biće zanimljivo, a valja znati da Selta u poslednje vreme uglavnom igra za prolazne GG igre, te da je poslednji susret ovih timova okončan sa 1:1.

VAREGEM – ANDERLEHT, 20.45

(Fudbal, Belgija 1)

Jeste Anderleht tradicionalno bolji rival para, ali ga sada može malo mučiti nervoza, budući da je ovaj tim X ishodima sa Gentom i Liježom, te porazom od Beršota iz poslednja tri kola izvukao tek dva boda. Varegem je osokoljen pobedom nad Gentom, razigraće se pa šta bude, mada je epitet umerenog favorita svakakako na strani gostujućeg tima.

ODENZE – OLBORG, 19.00

(Fudbal, Danska 1)

Sve opcije su u igri, iako je Odenze tek 11. na tabeli, a Olborg peti nakon dva vezana remija. Inače, ova dva kluba su u toku ove kalendarske godine odigrala dva prijateljska susreta, oba je dobio Olborg, dok je na prvom palo sedam, a na drugom tri gola. Uz to, u oba navrata dolazilo je GG. Odenze trenutno ima pet povređenih igrača, a gostujući tim tri. 

BARNSLI – BORNMUT, 18.30

(Fudbal, Engleska 2)

Bornmut zaostaje bod za vodećim Noričom. Kolju ga Votford, Reding, kao i Bristol Siti koji takođe broje po 27 bodova pred 16. kolo Čempionšipa. U toj postavci, Barnsli koji je 14. na tabeli može da bude opušteniji, uprkos želji za pomakom nagore kada je reč o ligaškom plasmanu. Zato treba očekivati napetost, jer gosti jure povratak u Premijer ligu, a to je zadatak od koga veći motiv nije potreban.

BEŠIKTAŠ – KASIMPAŠA, 17.30

(Fudbal, Turska 1)

Nezgodna tuča za četvrto mesto. Bešiktaš je bije nakon vezanih pobeda nad Bašakšehirom i Fenerbahčeom, odnosno utakmica koje su prosto prštale od golova. Ume i Kasimpaša da obezbedi zanimljive goleade, a to je ujedno i manir para koji već dve godine donosi 5+ igru, a GG tip bilo je dobro računati punih pet kalendarskih godina. Dakle, o tipovanjima na golove valja dobro razmisliti.

EFES – BASKONIJA, 17.30

(Košarka, Evroliga)

Efes je u poslednjih pet kola dobio samo Bajern. Baskonija je pred iskušenjem, pa će biti tvrdo za tim koji je u poslednje vreme gubio samo od Armejaca i Zenita. Ipak, valja znati da je Efes dominantan na poslednja četiri meča rivala, te da ovog puta ne treba očekivati godinu dana staru koš razliku zabeleženu pri njihovoj pobedi od 77:102 na poslednjem viđanju. Mimo toga o postavljenim marginama treba razmisliti hladne glave.

CIBONA – FMP, 20.00

(Košarka, ABA liga)

Hala “Dražen Petrović” za Pantere neće biti mesto lakog nadigravanja. Tim iz Železnika brine tanka 13. pozicija, a krepi pobeda nad čačanskim Borcem na prethodnoj utakmici. Igra oslonjena na Radonjića i Lešića donela im je žarko željenu pobedu, a pošto je Cibona na ABA frontu kod kuće do sada dobila samo jedan meč, nada ipak postoji. Ipak, ne treba zaboraviti da je FMP loše prolazio u Splitu i Podgorici. Poslednja dva meča para dobili su Panteri.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara