©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (petak, 23. oktobar): Tamo - amo po “ligama petice”... Evroliga kao bonus izazov

Vreme čitanja: 4min | pet. 23.10.20. | 08:18

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas

ASTON VILA – LIDS, 21.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Golom u nadoknadi vremena Aston Vila porazila je Lester u prošlom kolu i to na gostovanju. Trenutno, ona je jedini tim sa stopostotnim učinkom u Premijer ligi. Lids je istovremeno na svom terenu poražen od Vulverhemptona takođe minimalnim rezultatom. Njihov učinak sa pet odigranih mečeva glasi dve pobede, dva poraza i jedan nerešen ishod. Tri od pet prethodnih duela ovih rivala završeno je nerešenim ishodom i sva tri puta rezultatom 1:1.

REN – ANŽE, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Ren je još uvek neporažen u ovoj sezoni međutim ispustio je bodove pošto je remizirao u prethodna dva kola i skliznuo na treće mesto tabele. Anže je na 11. poziciji uz tri pobede, isto toliko poraza i uz jedan nerešen ishod. Ne može se baš pohvaliti dobrom formom s obzirom da je upisao samo jednu pobedu na četiri prethodne utakmice. Ako izuzmemo njihov prijateljski susret iz avgusta koji je završen pobedom Rena minimalnim rezultatom, tri koja su mu prethodila završena su uz tip GG3+.

SASUOLO – TORINO, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Razlika u formi i položaju na tabeli između ova dva rivala trenutno je prilično velika. Posle četiri odigrana kola Sasuolo je drugi na tabeli sa deset osvojenih bodova, a Torino poslednji sa nijednim. Bikovi nemaju toliko problema sa postizanjem golova koliko sa primanjem istih, što nije dobra vest kada gostuješ drugoj najefikasnijoj ekipi u Seriji A. Poput Atalante, i Sasuolo igra atraktivan fudbal i postiže veliki broj golova (samo na poslednja tri meča postigao je 12). I ovog puta ih očekujemo i to na obe strane uz kako stvari stoje pobedu domaćina.

ŠTUTGART – KELN, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Štutgart je odlično startovao u novoj sezoni u kojoj su jedini poraz doživeli od Frajburga na otvaranju. Keln još uvek nije zabeležio nijednu pobedu, a osim remija sa Ajntrahtom u prošlom kolu izgubio je preostale tri utakmice. Štutgart je uz to neporažen na 16 od poslednjih 18 mečeva kod kuće, dok je Keln bez pobede na 13 od 18 prethodnih gostovanja. Poslednji put bio je bolji od Štutgarta pre pet godina.

ELČE – VALENSIJA, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Novajlija u ligi sezonu je otvorio porazom od Sosijedada, međutim naredne tri utakmice nije izgubio (dve pobede i remi). Valensija ima tri poraza na poslednjih pet mečeva uz dve pobede i jedan nerešen ishod. Očajna je na gostovanjima dok je Elče prilično nezgodan kod kuće. Njihov prethodni susret odigrao se 2015. i tada je Valensija slavila sa 4:0, međutim teško da ovog puta možemo očekivati sličan ishod.

TONDELA – PORTIMONENSE, 21.30

(Fudbal, Portugalija 1)

Susret ekipa koje su jedva izbegle ispadanje prošle sezone, a među najlošijima su i ove. Tondela je od poslednjih 13 mečeva uspela samo na jednom da sačuva mrežu, a kod kuće je bez pobede na 17 od poslednjih 20 duela. Portimonense nije uspeo da sačuva gol na 12 od poslednjih 15 mečeva. Interesantno da je počevši od 2013. svaki njihov susret na ovom stadionu izuzev jednog završen uz GG3+.

KORTRIJK – ANDERLEHT, 20.45

(Fudbal, Belgija 1)

Imaju jednak broj bodova. Anderleht je posle devet odigranih kola na devetom, a Kortrijk na osmom mestu, što znači da ni jedni, ni drugi nemaju nameru da se povuku. Međutim, šaren je učinak oba tima na poslednjih pet utakmica, s tim što gosti nisu dobili prethodna tri meča na kojima su proknjižili čak dva remija. Biće ovo naporan meč, bez izrazitog favorita, uz sećanje na poslednja dva susreta para koja Anderleht nije uspeo da dobije.

KASIMPAŠA – GECTEPE, 19.00

(Fudbal, Turska 1)

Gectepe je u prvih pet kola tri puta otišao u X, dobio na startu Denizli, a u poslednjem kolu izgubio od Fenera. Kasimpaša ima po dve pobede i dva poraza, ali i remi sa vrlo dobrim Karagumrukom u petom kolu. Dakle, reč je o fudbalski ujednačenim sastavima, pa treba očekivati egal utakmicu, mada je tradicija bez dvoumljenja na strani Kasimpaše.

BAJERN – OLIMPIJAKOS, 20.30

(Košarka, Evroliga)

Bavarci su omanuli samo u produžecima utakmice s Milanom, a sada im na noge dolazi izuzetni Olimpijakos. Grcima se skida kapa, budući da su se konsolidovali nakon početnog poraza od Žalgirisa pa dobili vezano utakmice sa Panatinaikosom, Milanom i Makabijem. Nisu to bila laka slavlja, ali je ekipa pokazala da ume da igra čvrsto kada je potrebno, što bi i u Minhenu moglo da prelomi meč. Ipak, treba imati na umu da je Bajern pred ovaj susret neočekivano izgubio kup meč sa Bajrotom, te da će zbog toga biti nervoze u redovima domaćina.

BARSELONA – REAL MADRID, 21.00

(Košarka, Evroliga)

Španski klasik na evroligaški način, po svemu sudeći znatno teže pada Realu koji je izgubio tri, od ukupno četiri utakmice u ovom takmičenju. Barsa će to posle produžetaka i pobede nad Panatinaikosom pokušati da iskoristi, uz nadu da će Kori Higins biti ubedljiv kao i na protekloj utakmici. Uostalom, Real Madrid im je od septembra dužan za poraz u finalu Superkupa, a to je motivacija koja kaže da će domaćin dati sve od sebe da sanira negativnih 72:67 iz te utakmice.


tagovi

sportsko klađenjenajava danabet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara