©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (petak, 16. oktobar): PSŽ na meniju, po meč iz Čempionšipa, Serije B, a tu je i Evroliga

Vreme čitanja: 4min | pet. 16.10.20. | 08:14

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas

DIŽON – REN, 19.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Francuska 1)

Susret trenutno zadnjeplasiranog i vodećeg tima u Ligi 1. Dižon je bez pobede od početka sezone sa pet poraza i jednim nerešenim rezultatom. Ren je prvi na tabeli, međutim deli isti broj bodova sa ekipom Lila. Dobio je poslednja dva gostovanja i pri tom postigao sedam golova. Ipak, Dižon je slavio na tri prethodna međusobna duela odigrana na ovom terenu, poslednji u novembru prošle godine dobio je sa 2:1.

NIM – PSŽ, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Nim je sezonu otvorio porazima u prva dva kola, međutim u nastavku je dva puta remizirao i savladao Monpelje na gostovanju u prošlom kolu. PSŽ je takođe imao loš start, ali je konsolidovao redove i dobio četiri poslednja duela. Nema sumnje dobiće i ovaj, kao što je to učinio na ukupno četiri odmeravanja sa ovim protivnikom u poslednjih 13 godina. Samo na prethodna tri dao im je ukupno deset golova.

DERBI – VOTFORD, 20.45

(Fudbal, Engleska 2)

Pitanje je koliko je pauza u takmičenju odgovarala Ovnovima koji su u prošlom kolu konačno prekinuli seriju od tri uzastopna poraza i to pobedom nad Noričem. Pri tom su primili osam golova i postigli samo dva. Votford je istovremeno izgubio od Redinga i tako upisao prvi poraz posle četiri odigrana kola, dok je prethodno zabeležio dve pobede uz jedan remi. Poslednji put ovi rivali odmerili su snage pre pet godina, a tada i u periodu koji mu je prethodio svaki njihov duel završavao se uz tip GG3+.

BREŠA – LEĆE, 21.00

(Fudbal, Italija 2)

Posle dva odigrana kola Breša je igrala nerešeno sa Askolijem kod kuće (1:1) i izgubila od Citadele na gostovanju sa 3:0. Leće je u prvom kolu odigrao meč bez golova sa ekipom Pordenone, da bi zatim savladao Askoli kao gost sa 2:0. Krajem jula Leće je dobio Brešu koja je tada bila gost sa 3:1, dok je polovinom decembra prošle godine Breša na ovom terenu bila bolja (3:0).

TSC – NOVI PAZAR, 18.00

(Fudbal, Srbija 1)

Očekivali smo da ekipa Zoltana Saba doživi emotivno pražnjenje nakon epske goleade sa FCSB-om, ali to se nije desilo. Istina, tim je nakon toga s minimalcem poražen od Proletera, ali to nije razlog za uzbunu. Pred ovaj susret TSC je prijateljski savladao Inđiju, a pošto smo na poslednjih pet utakmica videli samo jedan kiks Novog Pazara, jasno je da uzbuđenja može da bude. Setimo se samo pobede gostujućeg tima nad Vojvodinom, što će sigurno motivisati novopazarski tim.

CSKA – ALBA, 19.00

(Košarka, Evroliga)

CSKA je upisao i drugu uzastopnu pobedu. Posle poraza od Barselone na startu i trijumfa nad Makabijem, savladao je Fenerbahče na gostovanju posle produžetaka (77:78). Alba je pretrpela i treći poraz u nizu. Posle Makabija i Bajerna izgubila je i od Efesa u Berlinu i to prilično ubedljivo (72:93). Od ukupno devet međusobnih duela CSKA je izgubio samo dva, a prethodni odigran krajem oktobra prošle godine dobio je kao gost sa 82:66.

FENERBAHČE – BAJERN, 19.45

(Košarka, Evroliga)

Ne može Kokoškov da bude zadovoljan, jer poraz na žilet u produžecima utakmice sa Armejcima spada u rezultate koji potencijalno mogu da umore ekipu. Bajern vreba taj zamor, a ekipa je u dobrom ritmu sa dve vezane pobede nad Albom i Makabijem. Imajući u vidu muke koje je CSKA imao sa domaćinom ovog susreta, teško da će Turci dozvoliti Bavarcima razigravanje u reketu. Naročito će se voditi računa o mogućim egzibicijama Nemaca u šutu za tri poena.  

MILANO – REAL MADRID, 20.45

(Košarka, Evroliga)

Videli smo koliko se Milano naoštrio na primeru Bajerna koji je pao u produžecima, pa ne treba davati preveliki značaj porazu od Olimpijakosa pri rezultatu 86:75. Real je poražen od Baskonije i Valensije, da bi prvi evropski scalp uzeo Himkiju. Biće Špancima teško u Italiji, pa nominacija Milana makar za umerenog favorita nije nerealna.

CEDEVITA OLIMPIJA – SPLIT, 20.00

(Košarka, ABA liga)

Hala “Dražen Petrović” mogla bi biti vrlo neugodan ambijent za Splićane. Istina, tim iz Hrvatske je u drugom kolu dobio Pantere iz FMP-a, anon a kvalitet je definitivno na strani Cedevite koja u Evrokup takmičenju za sobom ima pobedu nad Gran Kanarijom koja ih ozbiljno motiviše. Zato ozbiljno treba analizirati nizove timova, odnosno zabaviti se brojem postignutih koševa na obe strane, pa proceniti ponuđene margine za ovaj susret. 

L.ĐERE – J. VESELI, 10.05

(Tenis, ATP Sardinija, zemljana podloga)

Naš Laslo Đere lepo se snalazi na zemljanoj podlozi, pa zbog toga ne treba preveliki značaj davati 67. poziciji Jiržija Veselog, naspram 74. mesta na ATP listi koje trenutno duži Srbin. Videli smo kako Đere u Italiji igra sa Nagalom, a zatim i sa Dušanom Lajovićem, pa je jasno da je sasvim realno razmišljanje o njegovom plasmanu u polufinale. 


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara