©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (četvrtak, 24. decembar): Turci na čelu, Igokea u Jerusalimu, jer izbirljivost nije opcija

Vreme čitanja: 4min | čet. 24.12.20. | 07:55

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

SIVAS – GENČLERBIRLIGI, 14.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Turska 1)

Sivas igra bez povređenog Armina Đerleka, kvalifikacije na tabeli ga ne favorizuju, pa Genčlerbirligi može da pokuša da uradi u gostima ono što mu celu deceniju ne uspeva. Domaći misle da ih osujete, a pošto na šest utakmica kod kuće nisu slavili, gosti imaju osnova da igraju na iznenađenje.

ANKARAGUDŽU – BEŠIKTAŠ, 17.00

(Fudbal, Turska 1)

Prošle sezone Ankaragudžu je bio najgori tim u turskom šampionatu, ali je ostao u eliti jer nije bilo ispadanja usled pandemije virusa korona. I ovu sezonu su loše počeli, pa su se ipak popravili u poslednja tri kola. Dva puta su slavili, pa remizirali sa Genčlerbirligijem, ali bi Bešiktaš mogao da pokvari to dobro raspoloženje. Naime, gosti su favoriti uz koje je i tradicija koja je do poslednja dva susreta predviđala i izuzetno efikasne mečeve.

RIZE – ANTALIJA, 17.00

(Fudbal, Turska 1)

Manje ili više egal meč sa fudbalskog aspekta je pred nama. Procenjuje se da je Antalija specifičan gost, budući da je na prethodna tri susreta na X nasukala Kasimpašu, Erzurum, te trećeplasirani Sivas. Uzgred, svi mečevi doneli su GG4+ ishode. Rize mora dobro da se namuči kako bi posle pobede nad Gectepeom kod kuće, pri konačnih 3:2 nastavio još jednim pozitivnim brojanjem.

KARABAG – ZIRA, 13.00

(Fudbal, Azerbejdžan 1)

Ovo je susret koji odlučuje makar o nosiocu druge, ako ne i pretendentu na zaposedanje prve pozicije na tabeli. Oba tima imaju po 20 bodova, odnosno samo bod manje od Nefčija, a da se zapaziti i da je Karabag najubojitiji u ligi, pošto je do sada mreže tresao 28 puta. Oni imaju i najbolju odbranu lige, pa Ziri u gostima neće biti baš lako. Kako bilo, gostujućem timu generalno ne leži Karabag s kojim su najviše na poslednjih pet mečeva uspevali da isposluju remi.

REAL SANTA KRUZ – ROJAL PARI, 20.00

(Fudbal, Bolivija 1, Apertura)

Miris dvojke za Rojal Pari potpuno je realan, budući da je Santa Kruz skoro pa najgori tim takmičenja. Čini se da je ovo prilika za njihovu osvetu rivalu koji ih je u martu dobio sa 0:2. Čas je pogodan, pošto Santa Kruz u poslednje vreme prima gomilu golova, a u susret ulazi nakon deranžirajućeg poraza od 4:0 u meču sa Bolivarom. 

DOKSA – OLIMPIJAKOS NIKOZIJA, 15.00

(Fudbal, Kipar 1)

Sa timovima sredine tabele nikada se ne zna. Približno su kvalitetni, to stoji, ali su gosti sigurno srećniji zato što su na poslednjih pet utakmica poraženi jedino od AEK Larnake sa 4:0 u prohujalom kolu. Doksa u istom periodu ima dve pobede, poslednji meč para doneo nam je prijateljski X u oktobru, a interesantno je da na prohujalih sedam utakmica timova nismo imali jedinicu. Generalno, tim u svojstvu gosta bolje je prolazio.

VADI DEGLA – SMUHA, 18.30

(Fudbal, Egipat 1)

Oba tima imaju po dve utakmice u skoru. Vadi Degla ima remi i pobedu, a Smuha tek dva X ishoda. Međutim, iskustvo sa poslednjeg septembarskog meča para koji je završen bez golova opominje nas na moguću rovovsku bitku. Izuzmemo li to, od početka prošle godine beležimo dve dvojke Vadi Degle, što je simptomatično, budući da na mečevima para već pet puta uzastopno nije slavio tim u svojstvu domaćina. Zato, očekujte tvrdu, egal partiju.

MAKABI T.A. - HAPOEL I.K.S, 19.00

(Fudbal, Izrael 1)

U Tel Avivu, Makabi je gazda! Hapoel će teško i do remija, što potvrđuje i niz od četiri poraza tima koji je na 11 odigranih utakmica došao do gol razlike od 9:9. Dakle, imamo posla sa ekipom koja teško daje, ali i teško prima golove. Apstrakujemo li ovaj podatak, bitno je napomenuti da je Makabi generalno gospodar mečeva para. Konkretno, domaći su dobili poslednjih devet međusobnih okršaja.

KENIJA CB – VAZITO, 13.00

(Fudbal, Kenija 1)

U gostima lideru šampionata Kenije, Vazito može samo da pogne glavu. Naime, Kenija CB je vezano dobila prva četiri kola, a primila je samo jedan gol. Razume se, nije gostujući tim očajan, ali ni dovoljno dobar da obori domaćina koji ih je pre godinu dana savladao sa 2:1. Realnije je da će Vazito igrati bunker, nadajući se da će kao u protekla dva kola izboriti X.

HAPOEL J. – IGOKEA, 20.00

(Košarka, Liga šampiona)

Ekipa iz Laktaša u Jerusalimu želi da nastavi dobar niz. Znaju oni doro da su kod kuće u utorak baš ovog rivala dobili sa 75:73. Uzgred Igokea je vezala četiri pobede u ABA ligi, što sigurno podiže moral pred gostovanje u Izraelu, na izuzetno negostoljubivom parketu. Gledaće domaćin da im se svim silama osveti, pa je dobro mimo konačnih ishoda, razmotriti postavljene margine, odnosno tipovanja preusmeriti na tu stranu.


tagovi

bet analizasportsko klađenjenajava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara