Žoze Murinjo i Hari Kejn (©Reuters)
Žoze Murinjo i Hari Kejn (©Reuters)

Murinjo neće da bude drugi

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.12.20. | 14:47

Totenhem s Portugalcem igra odlično ove sezone, a trijumf protiv Antverpena bi londonskom klubu doneo prvo mestu u Grupi J. Poklon kvote u Mozzartu za današnje mečeve Lige Evrope

Poslednjih godina pod vođstvom Maurisija Poketina Totenhem je bio u vrhu, ali nisu stigli trofeji. Tu pomalo gubitničku tradiciju pokušaće da promeni neko ko zna kako se osvajaju titule, a to je Žoze Murinjo. Prošle sezone je samo konsolidovao Pevce, a ove je krenuo u bitku za trofeje. U Premijer ligi londonskom klubu ide dobro. Za vikend je lako pobeđen gradski rival Arsenal sa 2:0, dok je glavni cilj u Ligi Evrope ispunjen, a to je plasman u šesnestinu finala.

Portugalac se ne zadovoljava drugim mestom u Grupi J. Antverpen stiže u britansku prestonicu (21.00) sa dva boda više od Totenhema. Pobeda Pevcima donosi pol-poziciju pred nokaut fazu.

Izabrane vesti

Poklon kvote u Mozzartu za mečeve Lige Evrope. Kec na Totenhem protiv Antverpena je 1,38. Probajte da nađete negde veću kvotu!

Belgijanci su prijatno iznenadili, imaju četiri pobede i poraz. Pre mesec i po su slavili protiv favorizovanog engleskog tima na svom terenu sa 1:0. Gol odluke delo je iskusnog Izraelca Liora Refalova. On čini napadački tandem sa još jednim veteranom, nekadašnjim igračem Anderlehta, Dinama iz Kijeva, Noriča i Hala, Diemersijem Mbokanijem. Iako obojica u poznim godinama, odlično igraju u Antverpenu, koji je prošle sezone osvojio Kup Belgije, a na početku ove i Superkup ove zemlje.

Žože Murinjo je najavio da će za ovaj meč da odmori Pjera Emila Hojbjerga, dok je van tima zbog potresa mozga Serž Orije. U ekipu se posle povrede vraća Tangi Ndombele. Gosti iz Belgije dolaze bez Mateusa i Sander Kumpana. Oni zbog povreda nisu ni doputovali u Englesku.

Zanimljiva je statistika koja kaže da Totenhem u poslednjih 17 evropskih utakmica nije odigrao nerešeno na svom stadionu. Na poslednje tri meča u Londonu u Evropi, Pevci su postili čak 14 golova. Antverpen bi mogao da ponovi uspeh Anderlehta iz decembra 2011. godine i postane prva belgijska ekipa od tada koja je vezala tri trjumfa u evro kupovima. Murinju prija grupna faza Lige Evrope. Kao menadžer Mančester Junajteda i Totenhema ima svih pet pobeda u ovom takmičenju na svom terenu. Vreme je i za šestu.


tagovi

TotenhemAntverpenLiga EvropeŽoze Murinjo

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara