Lazar Samardžić (©Star Sport)
Lazar Samardžić (©Star Sport)

Murinjo bacio oko na Samardžića, ali je (trenutno) skup za Fenerbahče

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.06.24. | 14:56

Morao bi debelo da bude oboren klupski rekord da bi Srbin došao u Istanbul

Odigrao je svega desetak minuta protiv Slovenije, ali i toliko je Lazaru Samardžiću bilo dovoljno da pokaže da je dostojan dresa Srbije, čak i značajnije uloge.

Njegove fudbalske kvalitete odlično znaju u Italiji, gde je praktično godinama tražen na transfer pijaci i za njega su se raspitvali maltene svi velikani, od Intera, do Napolija i Juventusa. Poslednji je u trku za Samardžićev potpis ušao Lacio koji već neko vreme opipava puls čelnika Udinezea, a prema informacijama iz Turske našao se i na radaru Žozea Murinja.

Izabrane vesti

Portugalac je okrenuo novi list u prebogatoj trenerskoj karijeri i sada će pokušati da ostavi značajniji trag u Fenerbahčeu sa kojim želi da se vrati na tron u Turskoj, ali i da uradi nešto značajnije u Evropi. Murinjo u sastavu već ima jednog Srbina i to kapitena Dušana Tadića, a navodno mu je za oko zapao Samardžić koji čeka povoljan trenutak da napravi iskorak u karijeri.

Da li je to baš Turska posle Italije, veliko je pitanje. Svakako, turski mediji navode da je Samardžić skup za Fenerbahče. Udineze već neko vreme drži cenu srpskog veziste na 25.000.000 evra, to znaju i zainteresovani klubovi sa Čizme. I dok Laciju možda to nije mnogo, za Fenerbahče ipak jeste. Jer, suštinski bi trebalo debelo da bude oboren klupski rekord da bi Samardžić stigao u Istanbul.

Naravno, ostaje i pitanje njegove želje da se preseli u Tursku, ali nije mala stvar kada znaš da te gleda Žoze Murinjo koji istorijski ima lepu konekciju sa srpskim fudbalerima, pre svega Nemanjom Matićem. Fenerov klupski rekord zasad je 15.000.000 evra izdvojenih za Džengiza Undera iz Marselja prošle godine.

Fenerbahče bi teoretski veći deo novca mogao da skupi od prodaje potentnog defanzivca Džejdena Ostervoldea, koji se već neko vreme dovodi u vezu sa Evertonom i još nekoliko klubova. Za njega istanbulski klub traži 20.000.000 evra.

Samardžić je u prošloj sezoni zabeležio šest golova i dve asistencije u dresu Zebri.


tagovi

Lazar SamardžićUdinezeFenerbahčeLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara