Lazar Samardžić (©AFP)
Lazar Samardžić (©AFP)

I Lacio stigao na 'žurku': Samardžić dobio novog udvarača

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.06.24. | 02:05

Pred srpskim reprezentativcem još jedno uzbudljivo leto...

Inter, Milan, Juventus, Napoli... Svi oni su u prethodnom periodu dovodili su se u vezu sa Lazarom Samardžićem, neki čak bili blizu i da ga dovedu, a da je pred srpskim vezistom još jedno leto puno novinskih glasina nagoveštava najnovija informacija sa Čizme.

Italijanski transfer guru Đanluka di Marcio u svom omiljenom, ponoćnom terminu, javlja da Lacio pokazuje veliko interesovanje za 22-godišnjeg ofanzivnog vezistu. Zapravo, Di Marcio na taj način samo potvrđuje prethodne tvrdnje Il Mesađera da rimski klub razmišlja o srpskom reprezentativcu kao potencijalnom rešenju u veznom redu.

Izabrane vesti

Pred Bjankoćelestima je leto velikih promena. Ona na klupi već se dogodila (Marko Baroni nasledio Igora Tudora), a brojne bi trebalo da se dese i unutar tima. Jedna od važnijih tiče se veznog reda pošto je Luis Alberto još pre mesec i kusur dana najavio kako će napustiti klub. Španac je godinama unazad bio nezamenljiv u timu Lacija te će biti teško popuniti rupu koja će nastati njegovim odlaskom.

Kandidata je nekoliko. Od Totenhemovog Đovanija Lo Selsa preko talentovanog Bilala El Kanusa iz Genta do Samardžića, koji iako mlad, već tri sezone je u Seriji A i najbrže bi se od svih pomenutih prilagodio na novu sredinu.

Međutim, teško je za očekivati da Samardžić odluku o narednom koraku u karijeri donese pre nego što se vrati sa Evropskog prvenstva. U dosadašnjem toku turnira odigrao je samo devet minuta, svih devet protiv Slovenije, pokazavši da i te kako može da poboljša igru Srbije. I ne samo on, već i Veljko Birmančević, te je Dragan Stojković na jučerašnjoj konferenciji najavio da bi jedan od dvojice mogao od starta da zaigra u trećem kolu protiv Danske.

"Moj posao je da odlučujem. Ne zato što volim ili ne, nego što to moram. Profil momaka koji su ušli protiv Slovenije je bio izuzetno ofanzivan. Drago mi je zbog obojice. Možemo da računamo na njih, a vrlo je moguće da će neko od njih da krene protiv Danske", izjavio je selektor Srbije na konferenciji za medije.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024LacioLazar SamardžićtransferiUdineze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara