Fernando Sampedri (©AFP)
Fernando Sampedri (©AFP)

Može li Sensinijev Everton da pomrsi planove već viđenom prvaku?

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.01.21. | 22:30

Universidad Katolika je lider prvenstva Čilea, ali ima gomilu problema oko izostanaka i ne briljira u poslednje vreme

Od gotovog - veresija. Fudbaleri Universidad Katolike bili su sredinom decembra protekle godine već viđeni kao trostruki izastopni prvaci Čilea. Ipak, pokazalo se da ništa nije gotovo dok se ne završi, pa je situacija u finišu šampionata ove "izdužene" zemlje veoma dramatična. Krstaši imaju samo tri boda više od prvog pratioca Uniona La Kalere, devet u odnosu na Union Espanjolu, a do kraja sva tri tima treba da odigraju još po šest utakmica. Ništa nije rešeno, pokazuje to rasplet u proteklih mesec dana.

Universidad Katolika dočekuje večeras Everton u San Karlos de Apokindu, u sklopu 31. runde šampionata, sa jasnim ciljem da upiše pobedu koja bi mu omogućaila da poveća udaljenost kao lider državnog prvenstva. Krstaši su do sada sakupili 57 bodova u 28 odigranih utakmica, ali su na poslednjih osam utakmica zabeležili čak šest remija i dve pobede.

Izabrane vesti


U međuvremenu, Everton je u sredini tabele i bije bitku za proboj na pozicije koje vode u Kopa Sudamerikanu. Ekipa koju predvodi

Nestor Roberto Sensini, nekadašnji defanzivac Udinezea, Parme i Lacija, na kontu ima 39 bodova i deluje kompaktnije otkako ju je 20. decembra preuzeo bivši reperezentativac Argentine.

Krstaši u duel ulaze posle herojski izborenog iksa protiv Union Espanole na strani pre četiri dana. Naime, sastav Arijela Jolana je tokom većeg dela meča igrao sa devetoricom igrača u polju, posle isključenja štopera Karlosa Salomona i plejmejkera Dijega Buonanotea. Do gola vrednog boda Kruzadosi su stigli u sudijskoj nadoknadi, zahvaljujući Fernandu Sampedriju, prvom strelcu lige sa 19 pogodaka.

Tamnija strana pomenutog susreta je činjenica da Jolan protiv Evertona neće moći da računa na dvojicu "pocrvenelih", s tim da je izostanak omalenog kreativca Dijega Buonanotea, nekadašnje nade River Plejta i aduta Malage, Granade i AEK-a, daleko od običnog. Buonanote je drugi najuspešniji asistent takmičenja sa osam uspešnih dodavanja i nedostajaće Sampedriju. Takođe, van stroja su i iskusni vezista Fuenzalida, kao i napadač Edson Puč.

Everton susret dočekuje posle važne pobede nad Audaks Italijanom pre pet dana, pošto mu je taj sastav jedan od protivkandidata za pozicije koje garantuju drugorangirano kontinentalno takmičenje.

Statistika otkriva da je Universidad Katolika bez poraza na 11 prethodnih ligaških duela kod kuće, kao i da je Everton uspeo da zabeleži samo tri pobede u gostima na 23 protekla susreta na strani u prvenstvu. Kada su međusobni dvoboji u pitanju, Krstaši su uspešniji i nisu izgubili od večerašnjeg rivala na šest minulih mečeva, dok je prvi ovosezonski duel krajem septembra 2020. okončan remijem 2:2.

ČILE 1 - 31. KOLO

Nedelja

Kolo Kolo - Universidad de Čile 0:0

Ponedeljak

Palestino - Kobresal 3:2 (1:1)

Santjago Vonderers - La Serena 0:0

Audaks Italijano - Union La Kalera 1:3 (0:1)

Utorak

Antofagasta - Deportes Ikike 3:1 (1:1)

Uačipato - Union Espanjola u toku

23.15: (2,25) Universidad Katolika (3,20) Everton (3,10)

Sreda

01.30: (2,10) O'Higins (3,20) Union Konsepsion (3,45)

Četvrtak

01.30: (2,45) Kokimbo Unido (3,15) Kuriko Unido (2,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Čile 1Universidad KatolikaJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara