(©MN Press)
(©MN Press)

Motiv više za Orlove u Kordobi: Nikad dve vezane pobede protiv reprezentacija iz evropskog vrha

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.24. | 17:17

Stojkovićevi izabranici imaju priliku da u utorak ispišu istoriju

Poprilično težak posao čeka srpske reprezentativce u utorak u Kordobi protiv aktuelnih evropskih prvaka, ali nakon septembarskih 0:0 u Beogradu imaju čemu da se nadaju u novom okršaju sa Španijom. Posebno nakon pobede nad Švajcarskom u subotu u Leskovcu (2:0).

Imaće izabranici Dragana Stojkovića i dodatni motiv, pošto su u prilici da prvi put donesu našoj reprezentaciji pod imenom Srbija (od 2006. godine) dve pobede protiv rivala iz vrha evropskog fudbala. Daleko od toga da igra protiv Švajcarske daje povod da se preti Špancima na njihovom terenu, ali kada je prilika već tu - treba joj pristupiti s optimizmom.

Izabrane vesti

Prethodni put kada su Orlovi vezali dve pobede u takmičarskim mečevima bio je mart prošle godine, protiv Litvanije i Crne Gore (po 2:0) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Pre toga su 2022, u junskom i septembarskom terminu Lige nacija, uzastopno padale Slovenija i Švedska, pa Švedska i Norveška. Nijedna od tih selekcija, međutim, nije bila rangirana kao što je trenutno Švajcarska, koja je na desetom mestu evropskih reprezentacija, a 18. na svetu.

Španci su kao sveži šampioni Evrope treći na FIFA rang listi, iza Argentine i Francuske.

Crvena furija je u subotu u Mursiji savladala Dansku sa 1:0, pogotkom Martina Zubimendija desetak minuta pre kraja. Pre toga su Španci u septembru igrali 0:0 u Beogradu, dok su u Ženevi pregazili Švajcarce sa 4:1. Mada su i tada pitanje pobednika rešili tek u finišu, ali su od 20. minuta imali igrača manje zbog isključenja Robina Le Normanda.

Domaćini će Srbiju dočekati s dosta kadrovskih problema, pošto se protiv Danaca povredio Lamin Jamal i definitivno neće nastupiti u utorak, dok su od ranije povređeni Rodri, Niko Vilijams, Dani Karvahal, Feran Tores i Jeremi Pino.

Posle tri kola Španija je prva na tabeli sa sedam bodova, Danska ima šest, Srbija četiri, dok je Švajcarska na začelju sa tri poraza. Pobedom u Leskovcu Orlovi su već ispunili cilj za oktobarsko okupljanje, Švajcarcima je konačno servirana osveta za razočaranja servirana na Mundijalima u Rusiji i Kataru, ali bilo bi sjajno kada bi se iz Kordobe vratili neporaženi i dodatno približili ostanku u A diviziji Lige nacija, kao i prvom šeširu pred kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeFudbalska reprezentacija ŠpanijeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara