Momci iz drugog plana pogađaju u poslednjih sedam dana: Umesto da slavi, Juve plače (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.05.23. | 22:48

Pobeda Stare dame nad Kremonezeom u senci još jedne povrede Pogbe

Logika kaže da glavnu reč vode senatori, stvarnost sugeriše da je došlo vreme na drugopozivce. Ne one skrajnute na margine, mada izgleda da u svlačionici Juventusa ima dovoljno spremnih, bez obzira na status, da povedu ekipu napred, o čemu svedoči podatak da su u tri vezana susreta poentirali momci za koje prosečni ljubitelji fudbala na početku sezone nisu čuli.

Mladi engleski napadač Samuel Iling za vođstvo u Bergamu, štoper Federiko Gati za sprečen poraz od Sevilje, a talentovani vezista Nikolo Fađoli za „otvaranje“ Kremonezea, u meču koji je Masimilijanu Alegriju poslužio da odmori neke od nosilaca igre za revanš polufinala Lige Evrope, a da rezultat ne trpi, pošto su sva tri boda u završnoj utakmici 35. kola Serije A ostala u Torinu – 2:0.

Izabrane vesti

Između ostalog zato što je protagnosta treće uzastopne pobede u prvenstvu bio upravo Fađoli, dovoljno spretan da na dodavanje Federika Kijeze posle deset minuta igre u drugom poluvremenu kruniše bolju igru domaćina i utaba mu put ka učvršćivanju drugog mesta na tabeli. Treći Fađolijev gol u prvenstvu stigao je baš klubu kome je prošlu godinu proveo na pozajmici i tako demonstrirao razliku u klasi dva tima.

Juve je sve vreme bio bolji, stvarao šanse, ali je morao da čeka sredinu drugog dela da bi dotukao goste. Učinio je to posle prekida Leandra Paredesa, lopte koju je kačio Arkadijuš Milik, te snalažljivosti štopera Bremera (četvrti gol u sezoni Brazilca) za definitivnu potvrdu da je specijalista za prekide, jer nijedan tim u Italiji nije produktiviji iz prekida. Skoro da nije bilo razloga za strah na suprotnom kraju terena, jer je Juve kontrolisao dešavanja, a mogao trijumf da učini ubedljivijim...

Alegri je uspeo da odmori golmana Ščensnog, Kostića, Di Mariju, Vlahovića, Aleksa Sandra i sa svežim adutima će putovati u Andaluziju. Mada, ne do kraja u dobrom raspoloženju, atmosferu među crno-belima pokvarila je nova povreda Pola Pogbe. Samo što se vratio na teren i počeo prvu utakmicu posle 390 dana pauze, povratnik iz Mančester junajteda je opet morao van igre. Sredinom prvog poluvremena požalio se na povredu, u suzama otišao u svlačionicu i zbog njegovog zdravstvenog stanja svi kojima je Juventus draf su neraspoloženi...

SERIJA A - 35. KOLO

Petak

Lacio - Leče 2:2 (1:1)

/Imobile 34, Milinković Savić 90+4 - Uden 45+2, 51/

Subota

Salernitana - Atalanta 1:0 (0:0)

/Kandreva 90+4/

Specija - Milan 2:0 (0:0)

/Vižnjevski 75, Esposito 85/

Inter - Sasuolo 4:2 (1:0)

/Lukaku 41, 89, Ruan 55ag, L. Martinez 58 - Mateus Enrike 63, Fratezi 77/

Nedelja

Verona - Torino 0:1 (0:1)

/Vlašić 29/

Fjorentina - Udineze 2:0 (1:0)

/Kastrovili 7, Bonaventura 90/

Monca - Napoli 2:0 (1:0)

/Dani Mota 18, Petanja 53/

Bolonja - Roma 0:0

Juventus – Kremoneze 2:0 (0:0)

/Fađoli 55, Bremer 79/

Ponedeljak

20.45: (3,20) Sampdorija (3,45) Empoli (2,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

JuventusNikolo FađoliBremer

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara