Foto:Fc St. Gallen
Foto:Fc St. Gallen

Zvezda ima nove pikove za špica: Atalantin đak iz Švajcarske, Ratkov zavisi od Rakonjca

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.05.23. | 09:32

Emaneul Late Lat kandidat da predvodi Zvezdin napad u Ligi šampiona

Prekinuo je Aleksandar Pešić dvomesečni golgeterski post protiv Voždovca, prvenac je posle sjajne inidividulane akcije upisao Jovan Mijatović, Marko Rakonjac se nameće, ali sportski sektor Crvene zvezde i dalje užurbano traga za pojačanjem na mestu napadača. Dugo se spekulisalo o Žan Filipe Krasou iz Sent Etjena, koji je posle odlične sezone u francuskoj Ligi 2 postao finansijski nedostupan za srpskog šampiona, pošto je, prema nezvaničnim informacijama, tražio godišnja primanja od dva miliona evra.

Kraso je, bar za sada, otpao, ali bi Zvezdin dres mogao da zaduži njegov zemljak iz Obale Slonovače. Prema informacijama Mozzart Sporta jedan od glavnih kandidata za novog napadača Crvene zvezde je 24- godišnji član Atalante na pozajmici u švajcarskom Sent Galenu Emaneul Late Lat. Kako saznajemo strelac deset golova za švajcarski klub u ovoj sezoni nalazi se na vrhu liste želja sportskog sektora srpskog šampiona i direktora skautinga Marka Marina.

Izabrane vesti

Nema Emanuel Late Late impresivan CV, jer je kao talentovani tinejdžer iz Afrike stigao u redove Atalante i u klubu iz Bergama prošao kompletan omladinski staž. Davao je golove za omladinski tim Boginje Provincije i Primaveru, odakle je ustupljen Sent Galenu na jednogodišnju pozajmicu.

Potencijalni reprezentativac Obale Slonovače igra najbolju sezonu u karijeri, i prema dostupnim snimcima napadač je drugačijeg profila od onog što Crvena zvezda trenutno ima. Voli da traži prostor i koristi kontra napade ekipe. Ugovor sa Atalantom ga veže do narednog leta, pa bi Crvena zvezda mogla da ga dobije za pristojno obeštećenje. Naravno, ako se na kraju proceni da je Emanuel Late Lat vredan ulaganja.

Tiho se ponovo govori o Mateu Kasijeri, ali je prošlogodišnji pik Crvene zvezde, posle odlične sezone u Sočiju, izgubio vreme u redovima Zenita iz Sankt Peterburga. Kolumbijac se odlučio da pojača redove šampiona Rusije, koji mu je ponudio mnogo bolje čine uslove od Crvene zvezde. Očigledno je pogrešio, jer u Zenitu nije dobio očekivani prostor, ove sezone u prvenstvu Rusije je postigao jedan gol.

Ne bi bilo iznenađenje da Crvenu zvezdu tokom letnjeg prelaznog roka pojačaju dvojica napadača. Jedan iz inostranstva, i drugi sa srpskim pasošem. Taj drugi mogao bi da bude Marko Rakonjac, bivši član Čukaričkog koji je u zimskom prelaznom roku stigao iz redova Lokomotive. Crvena zvezda ima mogućnost da otkupi Marka Rakonjca za milion evra i trenutno je blizu te opcije. Reprezentativac Crne Gore ostavio je solidan utisak tokom proleća, na 13 mečeva u svim takmičenjima postigao je pet golova. Dao je solidan doprinoas i pokazao da bi mogao da bude od koristi u rotaciji.

Milion evra je solidna suma, mada će biti potrebno da Marko Rakonjac dogovori lične uslove sa Crvenom zvezdom u slučaju da srpski šampion aktivira otkupnu klauzulu.

Postoji i alternativan, ali čak ambiciozniji plan u slučaju da se izjalovi posao sa Markom Rakonjcem. A to je da Crvena zvezda krene na Petra Ratkova iz TSC-a. Napadač tima iz Bačke Topole je jedna od najvećih senzacija Mozzart Bet Superlige. Blista ovog proleća, postigao je 11 golova u šampionatu i jedan je od igrača sa najvećom tržišnom vrednošću u Srbiji. Tokom zime je imao ponude Specije i Kozence, čak u jednom trenutku dogovorio lične uslove sa Anderlehtom. Međutim, do transfera nije došlo, iako je TSC trebalo da prihoduje milionsko obeštećenje.

 


tagovi

Aleksandar PešićMarko RakonjacPetar Ratkov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara