Džoš Maja (©Reuters)
Džoš Maja (©Reuters)

Mitroviću stigla konkurencija iz Bordoa, trio napustio Krejven Kotidž

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.02.21. | 01:30

Fulam veoma aktivan u poslednjim trenucima transfer pijace: Džošua Maja je stigao kao pojačanje, otišli Kamara, Kebano i Le Maršan

Mirovali su klubovi u Engleskoj sve do poslednjih trenutaka prelaznog roka. Možda nije bilo većih transfera poslednjeg dana, ali ih je zato u poslednjih par sati bilo pregršt. Fulam je hteo Džošuu Kinga iz Bornmuta, na kraju će morati da se zadovolji sa njegovim imenjakom Majom, koji na Krejven Kotidž stiže iz Bordoa.

Džoš Maja ja na omladinskom nivou igrao za Kristal Palas i Mančester siti, pre nego što je profesionalnu karijeru otpočeo u Sanderlendu. Pokazao je dresu Crnih mačaka da ima veliki potencijal, ali je bilo jasno da mora da napusti Stadion svetlosti kako bi napredovao. Nekoliko klubova iz Premijer lige i Čempionšipa ga je htelo u svojim redovima, ali je odabrao Francusku i Bordo.

Izabrane vesti

Puno prašine se podiglo oko njegovog transfera među Žirondince, navijači su teško podneli odlazak najtalentovanijeg igrača u klubu, koji je u kasu uneo oko 4.000.000 evra i to tek nešto preko 1.000.000 evra u startu. Jasno je da su svi očekivali više. Ipak, posle ispadanja u treći rang, Maja nije želeo da produži ugovor, pa je bilo jasno da će se dve strane ubrzo rastati.

Nisu mu cvetale ruže u Ligi 1, trener Rikardo Gomes, koji ga je doveo u klub, ostao je bez posla samo pet sedmica posle njegovog transera, pa je u prvoj sezoni u Francuskoj upisao tek tri nastupa u startnoj postavi, nijednom na terenu nije proveo čitavih 90 minuta.

Sada se vraća u Englesku, posle dva pogotka na 11 nastupa u Ligi 1 ove sezone, a sa Fulamom će se boriti za opstanak. Kotidžeri su u pozajmicu do kraja sezone umetnuli i opciju, prema kojoj mogu da otkupe ugovor 22-godišnjeg napadača za oko 10.000.000 evra.

Fulam je pored njegovog dolaska obelodanio i tri odlaska. Abubakar Kamara će do kraja sezone igrati za Dižon, Neskens Kebano će braniti boje Midlsbroa u Čempionšipu, dok se Maksim Le Maršan na pozajmicu preselio u belgijski Antverpen.


tagovi

Zimski prelazni rok 2021Aleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara