Mitrović: Spremni i naoštreni; najvažnija utakmica u poslednjih nekoliko godina

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.12.22. | 14:17

"Sve zavisi od nas. Ova ekipa je dokazala da može da bude prava kad god je trebalo"...

Od Aleksandra Mitrovića i sutra očekujemo gol(ove). Odlučujući je meč, jedan od najvažnijih poslednjih godina, kako i sam Mitar kaže, a u takvim situacijama najbolji strelac reprezentacije po pravilu biva najbolji.

Smiren, odmeren, s porukom koju smo željno iščekivali...

Izabrane vesti

"Spreman sam fizički potpuno. Osećam se dobro. I u prvoj utakmici protiv Brazila bio sam spreman. Prosto, bila je teška utakmica, fizički zahtevana. I protiv Kameruna sam se osećao dobro... Svi smo spremni i željno iščekujemo utakmicu protiv Švajcarske“, počeo je svoje kratko izlaganje snažni centarfor Fulama.

O samom meču nije imao mnogo toga da kaže...

„Sve zavisi od nas. Ova ekipa je dokazala da može da bude prava kad god je trebalo. I u Lisabonu i u Oslu. Verujemo u sebe i u prolaz".

Na pitanje novinara da uporedi susret od pre četiri godine u Rusiji i ovaj Mitroviće je kazao:

"Sve je sada drugačije. Mi smo tada drugog selktora imali, veliki broj drugih igrača... Ovo je novi izazov, drugačija je atmosfera... Ne razmišljam o tome šta je bilo. Fokus je na onome što sledi. Kako navijači gledaju na utakmicu najmanje je bitno".

Kalkulacije oko nokaut faze, odnosno ko se s kim ukršata umeju da budu zanimljive. I jesu. Ali to je i dalje 'zabranjena tema' u našem taboru. Tako je portugalski novinar ostao kratkih rukava kada je zamolio za komentar o mogućem novom susretu Srbije i Portugalije.

„Mislimo samo na Švajcarsku. Ovo je jedna od najbitnijih utakmica u poslednjih nekoliko godina za Srbiju. Biće vremena za sve ostalo ako prođemo. Ne razmišljamo mnogo unapred“.

Bilo je pitanje za selektora Stojkovića o zdravstvenom stanju Dušana Vlahovića, ali novinare je zanimalo i mišljenje Aleksandra Mitrovića...

„Spreman je, imali smo nekoliko razgovara. Spreman kao što i Jović i ja spremni. Vlahović je izvanredan igrač, pokazao je mnnogo toga. Imati takvog igrača u ekipi mnogo znači. Nadam se da će sutra ko god izađe na teren dati ono najbolje od sebe. Spremni jesmo, naoštreni jesmo, tako da...

Tajni, smatra Mitrović, među sutrašnjim rivalima nema...

„Nema nikakvih! Mi znamo njih, oni znaju nas. Šta bi moglo da odluči? Volja, motiv, koncentracija pre svega. Ko bude pravio manje grešaka ima veće šanse za pobedu“.


tagovi

Aleksandar MitrovićKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara