Aleksandar Mitrović (Reuters)
Aleksandar Mitrović (Reuters)

Mitrović može da se "bije" sa svima i Njukasl treba ponovo da ga dovede

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.06.22. | 16:39

Smatra bivši fudbaler Svraka i Liverpula Hoze Enrike koji ima samo reči hvale za lik i delo srpskog golgetera

Iza Aleksandra Mitrovića je sezona života oličena i ovekovečena sa 43 prvenstvena gola i zvanjem najboljeg strelca u istoriji, ne samo Čempionšipa, već čitavog drugog ranga engleskog fudbala. Saigrač iz reprezentacije Dušan Tadić mu je poželeo prelazak u vrhunski klub, a dok se spekuliše da li će Mitrogol menjati sredinu u kojoj evidentno uživa, ima onih koji veruju da bi trebalo da ponovo zaigra za klub koji je zimus postao jedan od najambicioznijih projekata, ne samo Premijer lige, već evropskog fudbala.

Nekadašnji fudbaler Njukasla i Liverpula Hoze Enrike smatra da bi Svrake koje su pre oko pola godine dobile prebogate vlasnike iz Saudijske Arabije i u zimskom prelaznom roku istresli oko 100.000.000 na igrače koji su im pomogli da prežive u engleskoj eliti, trbalo ozbiljno da razmisle o ponovnom angažovanju momka iz Smedereva.

Izabrane vesti

"Definitivno bi mogao da bude meta Njukasla. Izuzetno mi se dopada. Oduvek mi se dopadao, čak i pre ovogodišnjih brojki iz Čempionšipa", rekao je penzionisani španski fudbaler.

Leta 2015. godine Njukasl je platio Mitrovića Anderlehtu 18.500.000 evra. U prvoj sezoni, isporučio je devet golova i četiri asistencije na 34 nastupa u engleskoj eliti, u narednoj Rafa Benitez nije dovoljno verovao u njega, pa su se brojke srozale - na 25 mečeva postigao je četiri i namestio šest golova. U međuvremenu je pozajmljen (600.000 evra), pa leta 2018. prodat Fulamu za 24.700.000.

U londonskom timu je igrao pratično po dve sezone u Čempionšipu i Premijer ligi i na osnovu učinka zavladalo je mišljenje da je predominantan za drugi rang, a nedovoljno produktivan za jednu od najjačih liga na planeti. Ipak, Enrike veruje da bi Mitar konačno mogao da napravi bum u Premijer ligi u kojoj mu je lični rekord 11 golova za sezonu.

“Volim igrače sa karakterom i energijom. On je napadač koji može fizički da se nadmeće i "bije" sa svima. Klasična je devetka koja želi da postiže golove i koji je uvek gladan da ih bude što više. Volim taj borbeni duh koji ga krasi", objasnio je Enrike.

Njukasl u timu trenutno ima trojicu špiceva od kojih nijedan nema manje od 30 godina, niti sezonu u Premijer ligi sa preko 14 postignutih golova. Upravo su po 14 svojevremeno za Bornmut, odnosno Barnli postizali Kalum Vilson i Kris Vud, dok je rekord Davjta Gejla u engleskoj eliti skromnih sedam golova. Pritom je Njukasl zimus za 30-godišnjeg Vuda iskeširao Barnliju 30.000.000 evra, da bi Novozelanđanin na 17 mečeva u drugom delu sezone postigao samo dva gola.

Mitrović deluje kao neuporedivo bolja opcija od svih nabrojanih, svestan je toga i Hoze Enrike Jedino pitanje je, zašto bi posle sezone karijere, čak i da Njukasl pokaže želju da ga vrati, srpski golgeter izabrao da iz kluba koji je uveo u Premijer ligu golovima (u proseku) na svakih 89 minuta, otišao tamo gde se njegovi kvaliteti nisu cenili.


tagovi

NjukaslFulamHose EnrikeAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara