Aleksandar Mitrović i Bulaje Dija (©Reuters)
Aleksandar Mitrović i Bulaje Dija (©Reuters)

Mitrović dobija paklenu konkurenciju, Fulam želi prvog strelca Francuske

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.01.21. | 13:25

I Kolibaši u trci za potpis najboljeg strelca Lige 1

Aleksandar Mitrović je pao u drugi plan u ekipi Fulama, mesto u špicu napada je u poslednje vreme prepustio Ivanu Kavalijeru. Francuski mediji javljaju da bi pozicija srpskog golgetera u londonskom klubu mogla da bude i dodatno ugrožena, kako je ekipa sa Krejven Kotidža zainteresovana za napadača francuskog Remsa Bulajea Diju.

Od povratka sa reprezentativne pauze bivši napadač Partizana, Anderlehta i Njukasla je upisao 132 minuta na pet nastupa u Premijer ligi. Jedino je celih 90 minuta na terenu proveo u FA kupu protiv Kvins Park Rendžersa, kada je zabeležio i jednu asistenciju. Gol za Kotidžere nije postigao još od 19. septembra, kada je dva puta zatresao mrežu Lidsa. Na poslednja dva susreta Fulama nije bio u protokolu zbog povrede.

Izabrane vesti

Još više zabrinjava činjenica da je Fulam bez reprezentativca Srbije počeo da beleži bolje rezultate, Skot Parker se odlučio za defanzivniji pristup, pa je sastav iz Londona vezao čak pet remija u Premijer ligi, sve do minimalnog poraza od Čelsija u minulom kolu. Nove loše vesti za srpskog napadača donosi francuski Le10Sport, koji tvrdi da se Fulam, Vest Hem i Kristal Palas bore za potpis najboljeg strelca Lige 1.

Dija je na 18 nastupa postigao 12 golova ove sezone i deli prvo mesto na listi strelaca francuskog šampionata sa Kilijanom Mbapeom. Njegove sjajne role u dresu Remsa nisu promakle ni skautima iz Premijer lige, Čekićari ga video kao zamenu za Sebastijana Alea (otišao u Ajaks), ali se čini da je zasad samo jedna od opcija ekipe Dejvida Mojesa. Interesovanje su pokazali i Olimpik Marsej i Krasnodar, ali sastav sa Velodroma će izvesno odustati, jer je na pragu angažovanja Arkadijuša Milika iz Napolija.

Sada su se u trku uključili i Fulam i Palas, koji su kontaktirali predstavnike 24-godišnjeg Senegalca, ali još uvek nisu poslali zvanične ponude na adresu Remsa. Ozbiljno su ipak zainteresovani i spremaju ponude, koje će do kraja zimske pijace izvesno poslati francuskom klubu. Procena je da bi oko 15.000.000 evra moglo da bude dovoljno za njegovu slobodu.




tagovi

Bulaje DijaAleksandar MitrovićZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara