MITROGRAD’S ON FIRE: Fondacija Mozzart otvorila teren Aleksandru Mitroviću u rodnom Smederevu

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.07.24. | 12:48

Mitrogol završio u golu potpisujući autograme sugrađanima više od dva sata

Pesmu „Freed from desire“ ti navijači neće tako lako prepevati. Moraš da daješ golove. Mnogo golova. Ali i da radiš nešto vanserijski. Na terenu, ali i van njega. Navijači će reći da si „on fire“ samo ako znaš da zapališ masu brže i jače od baklji. Više od vatrometa. Bolje od saksofoniste. Nema to svako u sebi, mada su od Vila Griga mnoga imena umetnuta u najčuvenije fudbalske taktove današnjice. Ne moraš da budeš iz Severne Irske, niti iz Engleske, ne moraš (više) da nosiš dres Fulama. I na malom terenu, u svom kraju, možeš da pokažeš koliko si veliki. Baš tu gde si naučio da vezuješ pertle, gde je lopta bežala u Dunav.

Baš tu je Mitrogol sam sebe degažirao u večnu legendu Smedereva i cele Srbije.

Izabrane vesti

„Nema lepšeg osećaja kad vas vaši ljudi sa kojima ste odrasli cene, poštuju i vole. Ovo je velika motivacija i zahvalan sam svima koji su došli. Svi su oni na neki način bili deo mog života i karijere kroz fudbal, detinjstvo. Hvala puno svima i nadam se da ste ponosni na mene“, poručio je Mitar svojim sugrađanima.

Tri sata se igrao na otvaranju mini-pič terena koji je Fondacija Mozzart donirala njegovom rodnom gradu, Mitrogradu. Došao je sa najvećim osmehom, prošao kroz špalir, slikao se sa svima na prepunoj tribini... Izveo je početni udarac, ispratio humanitarni meč sa martinele krcate malim i upornim navijačima i onda izveo nešto po čemu će ga jednog dana pamtiti više nego po golu u Lisabonu. Rukom je pozvao SVE mališane da mu se pridruže na terenu, ludački svestan da će celo veče potpisivati autograme najmlađim sugrađanima.

„Hvala Fondaciji Mozzart, smatram da je ovo što oni rade nešto što nije viđeno kod nas, ni na Balkanu, ali ni u Evropi. Velika zahvalnost svim ljudima koji su uključeni u ovo, događaj koji budi emocije i nadam se da će još mnogo dece koja budu počinjala na ovom terenu izrasti u vrhunske fudbalere čak i bolje nego ja. Najbitnije je da veruju u sebe, svoje snove i uveren sam da će ovi tereni biti prvi koraci velikih fudbalera“, dodao je Mitrović, koji je na kraju i sam završio u golu strpljivo se fotografišući sa nepreglednim redovima vatrenih navijača.

Na stotine ljudi, 35 stepeni u sumraku, rojevi komarca i najveći Mitrov osmeh pred svakom kamerom. Jedna fotografija za komšiju, druga za daljeg rođaka, treća za trenera iz naselja Lipska rampa, četvrta za slučajnog prolaznika...

„Je l’ ima još neko“, upitao je posle dva sata, a na terenu se čuo samo zvuk lopte i dečje graje.

E, tako se ulazi u večnost. Da, golovi ostaju zapisani na Vikipediji. Ali u srcu običnog čoveka, onog koji će te dizati u nebesa posle rekorda i tog istog koji će te opsovati posle prvog promašaja, ostaju dela. Ostaje ispunjeno obećanje Smederevcima da će doći na svečano otvaranje i zapaliti teren „Dunav“.

Tako tvoje ime eksplodira u srcu navijača i zauvek ostaneš „on fire“.

ZA STRELJAČKI KLUB 300.000 DINARA

Fondacija Mozzart nije nagrađivala svaki potpisani autogram, ali jeste svaki gol, asistenciju i dobar potez kadeta FK Smederevo u humanitarnom meču. Ukupno je izdvojeno 300.000 za pomoć Streljačkom klubu OSI „R50“ iz Smedereva!

TREĆI TEREN U SKLOPU AKCIJE „FUDBAL JE VIŠE OD IGRE“

Zahvalnicu Aleksandru Mitroviću u vidu zlatne kopačke uručio je upravitelj Fondacije Mozzart Borjan Popović, koji je naglasio da akcija „Fudbal je više od igre“ ima velikog odjeka u celoj Srbiji i da su igrališta sa najsavremenijom podlogom svaki dan puna dece.

„Velika nam je čast što smo baš u rodnom gradu Aleksandra Mitrovića otvorili još jedan mini-pič teren. Čuvajte ga, igrajte fudbal i možda ćemo baš sa ovakvog terena dobiti nekog novog golgetera i rekordera Srbije“.

Velika akcija izgradnje mini-pičeva širom Srbije počela je ovog proleća u Nišu, a početni udarac izveo je selektor Srbije i legenda našeg fudbala Dragan Stojković Piksi. On je tada poručio da mali tereni rađaju velike šampione, a ta poruka je nastavila da se širi do severa zemlje. U Srbobranu je potom otvoren teren posvećen proslavljenom fudbaleru Crvene zvezde Aleksandru Kataiju, a sada su ponovo u prvom planu „orlovi“.


tagovi

Fondacija MozzartAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara