Vladan Milojević i Mitar Mrkela (MN Press)
Vladan Milojević i Mitar Mrkela (MN Press)

Mitar Mrkela: Odbili smo milionske ponude za neke igrače

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.08.24. | 13:27

„Imamo rešenje za svaku poziciju“, uverava sportski direktor Crvene zvezde

Rezultat bolji od igre. A samo se rezultat gleda. Ako bude još jedan ohrabrujući, eto Crvene zvezde u Ligi šampiona.

Tu je, pred kapijom, korak joj nedostaje da prođe u odabrano društvo. Mora „samo“ da pobedi Bode Glimt. Jedan razlike kako bi dvomeč završnog kvalifikacionog kola uvela u produžetke, eventualno penale, a dva da posle osnovnih 90 minuta proslavi uspeh.

Izabrane vesti

Jer, bez obzira na komentare, plasman među 36 najboljih klubova bio bi uspeh.

Želimo da se plasiramo i održimo kontinuitet učešća u tom takmičenju jer nije malo igrati četiri puta u najjačem takmičenju, a ispred sebe imamo jakog protivnika, Bode Glimt, koji je iskoristio prednost domaćeg terena, a igrali smo na veštačkoj podlozi. U Norveškoj samo dva tima igraju na prirodnoj travi, a taj teren i podrška s tribina su bili njihova velika prednost. Naša podloga je prirodna i želimo da uz pomoć krcate Marakane izborimo četvrtu Ligu šampiona“, predočio je Mitar Mrkela, sportski direktor Crvene zvezde gostujući na TV Prva.

Crvena zvezda daje bar dva gola u revanšu, kvota 1,90

Prošle sedmice ekipa Vladana Milojevića je poražena na severu kontinenta, između ostalog zato što nije uspela da nađe način da se odupre momcima u žutim dresovima i njihovim strelovitim napadima, koji su između ostalog posledica igre na brzom terenu sa veštačkom travom.

Razlike između podloga su ogromne. Videli smo utakmice na drugim terenima, Galatasaraj je gostovao Jang Bojsu i Švajcarci su slavili 3:2, a mogli su da daju više golova. Roma je protiv Bode Glimta izgubila  1:6. Ne volim da tražim opravdanje za poraze, nije do terena, već do nas samih. Adaptirali smo se na taj teren i mogli smo do boljeg rezultata. Na našem stadionu su padali i veći protivnici, a uz veliku energiju sa tribina prenetu na teren nadam se da ćemo zajedno proslavljati prolaz u Ligu šampiona“.

Prvak Srbije je pogotkom Ognjena Mimovića donela u Beograd, ipak, prihvatljivih 1:2.

„Uzdam se u kvalitet ekipe, stručni štab i snagu Marakanu. Prednost Bode Glimta je što ima 20 utakmica šampionata i u boljoj je formi. Mi ćemo za sedam dana biti spremniji i organizovaniji, jer nam je svaki dan važan, a pripreme smo igrali bez većine igrača koji su bili na reprezentativnim okupljanjima i skupljali se u talasima, pa su neki došli pred start prvenstva. Bilo je i povreda, a sve polako leže i u optimalnom stanju ćemo dočekati Bode Glimt“.

Iz kluba su pozvali navijače da u sredu od 21 čas oboje tribine u crveno-belo.

Da svi dođu u dresovima, a uz naš kvalitet, želju i spremnost važno je da stadion bude krcat pošto je to presudan faktor, bio i biće u narednom periodu“.

Kako god da se završi revanš sa Skandinavcima, Mrkelu čeka zahtevan posao u i u završnici prelaznog roka.

Dolasci se spremaju non-stop. U svakom trenutku sa našim skauting timom radimo na tome da imamo rešenje za svaku poziciju. Trenutno ne razmišljamo o pojačanjima, sve karte su bačene na Bode Glimt. Ako bude odlazaka posle, pričaćemo o pojačanjima. Mi smo klub koji se desetak godina ozbiljno sprema i raste. Porasi smo organizaciono, infrastrukturno i ulagali u tim sve više. Imamo vredan tim, za naše igrače postoje milionske ponude i neke smo prihatili, a neke odbili. Svake godine uprkos odlascima pogađali smo sa igračima i bivali jači nego ranijih godina“, rekao je Mitar Mrkela tokom posete TV Prva.



tagovi

FK Crvena zvezdaMitar MrkelaLiga šampionaBode Glimtkvalifikacije za Ligu šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara