Sergej Milinković Savić i Aleksandar Mitrović (Reuters)
Sergej Milinković Savić i Aleksandar Mitrović (Reuters)

Mitar i Sergej ne dolaze u reprezentaciju Srbije

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.08.24. | 12:02

Povređeni su

Nakon Dušana Vlahovića koji je zbog porodičnih razloga otkazao prisustvo u reprezentaciji Srbije za mečeve Lige nacija protiv Španije i Danske, na raspolaganje selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju se neće staviti ni Al Hilalov tandem Aleksandar Mitrović – Serghej Milinković Savić, saznaje Mozzart Sport.

Dugogodišnji reprezentativci su Fudbalskom savezu Srbije poslali obaveštenje da zbog povreda moraju da preskoče reprezentativno okupljanje u septembru za koje će Stojković sutra i zvanično objaviti konačan spisak.

Izabrane vesti

Tandem Al Hilala je sinoć u prvenstvenom meču protiv Damaka odigrao svih 90 minuta, a Mitrović je postigao i dva gola u pobedi od 3:2. Ali, izgleda da su u toj utakmici zaradili povrede zbog kojih fizički nisu u mogućnosti da se posvete reprezentativnim obavezama.

Biće ovo prvo okupljanje reprezentacije Srbije nakon neuspeha na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a selektor Stojković će na raspolaganju imati drastično drugačiji tim. Podsetimo, od dresa Orlova se posle Nemačke oprostio kapiten Dušan Tadić, dok se na Stojkovićevom širem spisku od učesnika EP nisu našli ni Vanja Milinković Savić, Filip Kostić, Nemanja Gudelj, Mijat Gaćinović, Filip Mladenović, Srđan Mijailović i Uroš Spajić.

Potom je stigao otkaz Vlahovića uzrokovan porodičnim obavezama, a sada će reprezentaciji biti lišena usluga još dvojice nosilaca igre Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinković Savića. Sa otkazima Mitrovića i Vlahovića, Piksi ostaje samo sa trojicom napadača na raspolaganju: Lukom Jovićem, Petrom Ratkovim i Mihajlom Ivanovićem.

Srbija počinje takmičenje u Ligi nacija protiv Španije u četvrtak, 5. septembra na stadionu “Rajko Mitić”, dok je sudar na Parkenu sa Danskom zakazan za 8. septembar.



tagovi

Aleksandar MitrovićSergej Milinković Savićfudbalska reprezentacija SrbijeLiga nacijaDragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara