©AFP
©AFP

Mitar dva puta u metu, Sergej probušio Brazilca kao Kolarov Kejlora Navasa

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.08.24. | 22:11

Al Hilal demonstrirao silu na startu puta ka odbrani titule

Nisu ni Aleksandar Mitrović ni Sergej Milinković Savić završili prethodno Evropsko prvenstvo u dobrom raspoloženju. Ne samo da Srbija nije uspela da prođe grupnu fazu, već su i individualna izdanja Mitra i Sergeja bila generalno gledano bleda. Možda na nivou elitnog fudbala više to nisu oni stari igrači, ali su u Saudijskoj Arabiji i dalje za nekoliko klasa iznad većine igrača u ligi. To je pokazalo i prvo kolo nove sezone, u kojoj je Al Hilal preslišao Al Ahdud u gostima 3:0 (3:0) i tako pokazao preostalim pripadnicima saudijske velike četvorke da im ni ove takmičarske godine neće ostaviti šanse da se umešaju u borbu za pehar.

Najlepši momenat na utakmici viđen je u nadoknadi prvog poluvremena, kada je Sergej Milinković Savić izveo perfektan slobodan udarac i dao gol Brazilcu Vitoru za konačnih 3:0. Pogodak bivšeg veziste Lacija podsetio je na šut za pobedu Aleksandra Kolarova nad Kostarikom na Mundijalu 2018. Lopta je išla u gornji desni ugao, a golman se bacio koliko je mogao i samo ulepšao čitavu sliku. Mitrović je prethodno dao dva gola "s pola snage" i tako pokazao da je ovoga puta spreman da od Kristijana Ronalda preotme titulu prvog strelca lige.

Izabrane vesti

Nije tim bivšeg hrvatskog reprezentativca Stjepana Tomasa izdržao protiv Plavog talasa ni četiri minuta. Aleksandar Mitrović je fizičku prednost iskazivao od samog početka, kada se našao na drugoj stativi i prostom robusnošću došao do pozicije da zatrese mrežu. Drugi gol bio je tipičan "mitrovićevski". Nadskočio je protivničkog defanzivca za više desetina centimetara i zakucao loptu u mrežu kao u rukometu kada pivot ostane sam na linijji sedam metara.

Sergejev gol ukrasio je pobedu Hilala, a sve viđeno u nastavku bilo je puko odrađivanje posla. Najveći klub Saudijske Arabije narednu utakmicu igra za četiri dana protiv Damaka, a 14. septembra ugostiće Al Rijad. Sezona u azijskoj Ligi Šampiona startovaće tek posle završetka septembarske reprezentativne pauze, a ona će biti igrana u novom formatu. Imaćemo dve zone podeljene po geografskom principu i u obe će nastupati po 12 klubova, svako svakim igraće u ligaškom delu po jednom (dakle, ukupno 11 kola), a najboljih osam iz obe zone plasiraće u nokaut-fazu iliti u osminu finala.


SAUDIJSKA ARABIJA – 1. KOLO

Četvrtak

Al Tavon - Al Feiha 1:0

/Adam 90+5/

Al Vehda - Al Rijad 3:3

Al Nasr - Al Raed 1:1

/Ronaldo 34 - Fuzair 49 pen/

Petak

Damak - Al Halidž 0:1

/Al Anazi 16ag/

Al Ahli Džeda - Al Oruba 2:0

/Darisi 32, Firmino 80/

Al Kadisija - Al Fateh 3:0

/Kinjones 34 90+2, Al Otman 73/

Al Šabab - Al Etifak 0:1

/Dembele 74/

Subota

Al Holud - Al Itihad 0:1

/Auar 90+4/

Al Ahdud - Al Hilal 0:3

/Mitrović 4, 40, Milinković Savić 45+1/


tagovi

Al HilalAleksandar MitrovićSergej Milinković Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara