Misterija Nedeljkovićevog kuka: Možda se vrati za pet dana, a možda ga ne bude do kraja sezone

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.02.24. | 16:49

Mladi desni bek i dalje mora da odmora i radi na oporavku

Prvo se pominjala kraća pauza pod izgovorom da je kod Koste Nedeljkovića došlo do zamora materijala. Potom su se čule prognoze, odmah po sletanju Zvezdine ekspedicije sa Kipra, da će talentovani desni bek preskočiti uvodna dva do tri kola prolećnog dela Mozzart Bet Superlige.

Vreme prolazi, a i dalje nije izvesno kada će fudbaler Aston Vile, na pozajmici u Crvenoj zvezdi, moći da se stavi na raspolaganje Vladanu Milojeviću. Trener srspkog šampiona ostao je uzdržan na pitanje o trenutnom stanju Koste Nedeljkovića, posle trijumfa nad Čukaričkim.

Izabrane vesti

„Svim nama je žao što se to desilo sa Kostom“, poručio je kratko Vladan Milojević.

Zanmiljivo je da je momak iz Smedereva rođen 2005. godine tokom priprema na Kipru, otputovao u Birmingem, prošao lekarske preglede, i potom potpisao ugovor na pet godina sa Aston Vilom.

Problemi su nastali po povratku u Pafos, mada je Kosta Nedeljković odigrao pripremni duel protiv lučanske Mladosti. Bolovi u kuku primorali su ljude iz Aston Vile da se zainteresuju za zdravlje akvizicije teške devet miliona evra. Boravio je Nedeljković na speci.lističkim pregledima u Birmingemu.

Preporučeno mu je mirovanje, odnosno došlo se do zaključka da je povreda došla kao posledica opterećenja momka koji je nedavno napunio 18 godina. Kosta Nedeljković je tokom jeseni odigrao 26 mečeva u svim takmičenjima. Sezonu je počeo u redovima Grafičara, igrao je i za omladinski tim Crvene zvezde, ali ga je Barak Bahar, suočen sa slabim rezultatima, brzo prokomandovao u najjaču ekipu. Odigrao je Kosta Nedeljković više nego korektno u sudarima sa Lajpcigom, Jang Bojsom i Mančester Sitijem. Na kraju postao jedan od najvećih izlaznih transfera Crvene zvezde.

Pričalo se i o sigurnom pozivu u reprezentaciju Srbije za martovske okršaje, kao i želji Dragana Stojkovića da sa, u tom trenutku, Zvezdinim tinejdžerom reši hroničan deficit na poziciji desnog beka.

Međutim, i dalje je neizversno kada će se, i da li će se uopšte Kosta Nedeljković vratiti u trenažni proces. Niko ne želi da daje tačne prognoze, posebno što njegovo zdravlje svakodnevno prate ljude iz Aston Vile. I dalje Nedeljković radi smanjenim intenzitetom i to vežbe oporavka...

Ljudi sa Marakane nezvanično poručuju da može da se desi da Kosta Nedeljković dobije zeleno svetlo za povrtak na teren za pet dana.. Ali postoji i mogućnost da ga Vladan Milojević nema na spiskiu zdravih igrača do kraja sezone.

Povreda Koste Nedeljkovića napravila je veliki problem Vladanu Milojeviću, koji je morao da na drugačiji način slaže karte, usled novih bonus igrača u startnoj postavi. Tako je na premijeri protiv Voždovca Jovan Šljivić bio od prvog minuta na terenu, ali povratkom Mirka Ivanića morao je Milojević da traži drugo rešenje.

Premijeru u startnoj postavi u Novom Pazaru imao je Sremčević, dok je sudar sa Čukaričkim počeo desni bek Mimović. I vrlo pristojno odradio posao.



tagovi

Kosta NedeljkovićVladan Milojević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara