Sandro Tonali (©AFP)
Sandro Tonali (©AFP)

Barsina zvanična ponuda: 60.000.000 + dva igrača za Sandra Tonalija

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.04.20. | 11:59

Masimo Čelino ovo ne može da odbije

Pričao je sveojevremeno prvi čovek Breše Masimo Čelino o “veoma, veoma jakoj ponudi za Sandra Tonalija“, ali je odbio da otkrije o kom klubu je reč. Skoro dva meseca kasnije rimski Korijere delo Sport tvrdi da je doznao ime tima i da je za “novog Pirla“ zagrizla ni manje ni više nego Barselona, koja je u Brešu poslala konkretnu ponudu. Toliku da će je Čelino teško odbiti.

Korijere naime tvrdi da je Blaugrana Breši ponudila 60.000.000 evra za 19-godišnjeg fudbalera, plus dvojicu igrača iz mladog tima. Levog beka i centralnog vezistu čija se vrednost procenjuje na između 5.000.000 i 7.000.000 evra po glavi. Što će reći da bi Čelino zaradio minimum 70.000.000.

Izabrane vesti

Treba ipak imati na umu da je Čelino o toj ponudi pričao krajem februara, kad se još nije znalo koliko će pandemija korona virusa skresati budžete klubova. Barselona je pretrpela posebno jak udarac, ona zaradi 50.000.000 evra godišnje samo od klupske prodavnice i muzeja na stadonu Kamp Nou. Plate igrače tamo su već skresane za 70 odsto, a kako se zna da je prva letnja meta kluba Lautaro Martinez sa izlaznom klauzulom od 111.000.000 evra pitanje je da li će posle svega imati para i za Tonalija, koga vidi kao dugoročnog naslednika Serhija Busketsa.

Korijere ne piše da li je ponuda i dalje aktuelna, ali ističe da je PSŽ navodno spreman da možda ponudi i više novca s tim da se o tome samo šuška. Milan je i te kako zainteresovan, Tonali je navijač Rosonera, ali oni mogu da izdvoje maksimum 35.000.000 do 40.000.000 evra i čini se da su ispali iz trke. Bebe Bozo, Tonalijev advokat, više puta je javno govorio o interesovanju madridskog Reala.

Kao najjači kandidati do sada su ipak pominjani Juventus i pre svega Inter, ali su Bepeu Maroti vezane ruke dok ne legne novac za Lautara Martineza, a ako se to i desi prvo će morati da reši pitanje napadača. Mada, Marotu nikad ne treba otpisati, posebno zbog odličnih odnosa sa Čelinom. Naš dopisnik iz Italije Željko Pantelić već vam je pisao o tome da će Nerazuri za sledeću sezonu imati pozamašan budžet da konačno napadnu titulu.

Izvesno je samo jedno, Tonali će biti jedna od prvih zvezda predstojećeg prelaznog roka, posebno zato što se ne očekuje mnogo megatransfera.

(Foto: ©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara