Italijani jednoglasno: Da se sezona odigra do kraja

Vreme čitanja: 1min | uto. 21.04.20. | 15:51

Svih 20 klubova glasalo "za"

Čule su se razne priče, stavovi, rasprave... Ali, kada je došlo vreme da se dignu ruke i da se glasa, Italijani su bili – jedinstveni.

Klubovi Serije A održali su danas video putem sastanak na kojem se raspravljalo oko toga da li i kada nastaviti fudbalsku sezonu. Uoči sastanka špekulisalo se da ima klubova koji se protive tome da se prekinuto prvenstvo nastavi.

Izabrane vesti

Po nekim pričama protiv su bila tri, a po nekim čak sedam klubova. Da bi posle današnje sednice Zajednica prvoligaša objavila saopštenje u kojem kaže da je svih 20 klubova glasalo na isti način – da se prvenstvo nastavi!

U saopštenju koje je objavljeno stoji:
Zajednica klubova Serije A je zasedala danas i jednoglasno potvrdila, uz saglasnost svih 20 klubova, da se prekinuta sezona 2019/20 nastavi, kada za to daju saglasnost vlasti. Uz poštovanje svih pravila sigurnosti i zdravstvene zaštite.

Nastavak sportskih aktivnosti je u takozvanoj Fazi 2 i kao što je rečeno ranije, biće sprovođeno uz uputstva FIFA i UEFA, Fudbalskog saveza Italije, prateći protokoče zaštite igrača i stručnih štabova“, stoji u saopštenju.

Iako nema reči o tome, pretpostavlja se da bi treninzi timova mogli da krenu nakon 4. maja, za kada je Vlada Italije najavila postepeno ukidanje vanrednog stanja.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara