Vladan Milojević
Vladan Milojević

Milojević seče do utorka

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.12.19. | 17:59

Šef stručnog štaba Crvene zvezde već ima zakazane sastanke sa upravom

Izjava posle pobede nad Čukaričkim uzburkale su crveno-belu javnost. Reči Vladana Milojevića da će mu tih 3:1 protiv Brđana možda biti i najdraža utakmica na klupi Crvene zvezde naterala je mnoge da se zapitaju da li je time mislio da će mu biti i poslednja posle istorijske dve i po sezone u Ljutice Bogdana? Za konačan odgovor moraćemo da se strpimo dan ili dva, jer prema informacijama MOZZART Sport najuspešniji trener Zvezde u postbarijevskoj eri već ima zakazane sastanke sa upravom kluba.

Na njima će se izvesno razgovarati i o Milojevićevom statusu, mada je sasvim jasno da na Topčiderskom brdu niko od odgovornih ne želi rastanak, pošto bi posle evropskih uspeha koji su značajno premašili i najoptimističnija očekivanja eventualnog naslednika bilo pakleno teško pronaći.

Izabrane vesti

Međutim, “Marakana“ troši ljude, trenere posebno, i nije tajna da je Milojević posle sezone u grupnoj fazi Lige Evrope i dve u Ligi šampiona psihički i emotivno iscrpljen. Sa druge strane, tu je motiv da se napadne i treća uzastopna titula, eventualno oplemenjena duplom krunom. Milojević će prvo morati sam sa sobom da raščisti ima li u njemu energije za još (bar) šest meseci na najvrelijoj klupi u Srbiji, pa i šire.

U klubu ne postoje ama baš nikakve sumnje u Milojevićev rad: Zvezdina bi uprava bi najradije da on ostane ne samo do juna, pa i duže. Sportski direktor Mitar Mrkela je decidiran.
Vladan Milojević ima ugovor sa Crvenom zvezdom do juna 2020. i ostaće trener u Zvezdi dokle god on bude želeo“.

Dakle, zavisi isključivo od Milojevića. Umor je sasvim razumljiv. Kao što je jasna i privlačnost izazova da se posle veličanstvenih rezultata u poslednje tri godine klub podigne na još viši nivo što naravno postaje sve teže i teže jer je Milojević visoko podigao lestvicu.

Moraće i uprava da obezbedi uslove za tako nešto, pa će i dalja mogućnost za napredak sigurno biti tema razgovora koji će se održati već koliko sutra ili najkasnije u utorak. Prva tema je ipak budućnost čoveka koji je bez bilo kakve dileme najzaslužniji za sve ono što je izgrađeno u poslednje dve i po godine. Budućnost Vladana Milojevića.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara