©Star Sport
©Star Sport

Milojević: Ovo je način na koji se osvajaju titule

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.10.22. | 20:32

Strateg Crvene zvezde zadovoljan karakterom ekipe

Odličnu utakmicu odigrali su Radnički i Crvena zvezda u 16. kolu Mozzart Bet Superlige. Kao u najboljim danima rivalstva ovih timova. Radnički nikada nije skuplje prodao svoju kožu aktuelnom šampionu poslednjih godina, pao je tek u sedmom minutu nadokande vremena, i to kada je u polju imao dva igrača manje – 1:2.

Aleksandar Pešić bio je dvostruki strelac, za pobedu u svom rodnom gradu, za veliki uzdah olakšanja crveno-belih i ipak prijatnu uvertiru pred okršaj sa Trabzonom u četvrtak.

Izabrane vesti

"Pre svega, čestitam kolegi Lalatoviću i njegovoj ekipi na dobro pripremljenom i odigranom meču. Jako sadržajan meč, dobar intenzitet. Mi smo imali par dobrih situacija u prvom poluvremenu. Teško je igrati protiv čvrste i dobre ekipe Radničkog, koji je podsetio na svoje najbolje dane kada igra kod kuće. I po kvalitetu i po tome kako su pripremljeni, zaslužuju bolji plasman i siguram sam da će to i postići. Postigli smo lep gol, imali kontrolu i onda nedopustiva nonšalantnost da dozvolimo da lopta završi iza Borjanovoih leđa. Jeste bilo napeto i neizvesno do kraja, ali to su derbi utakmice. Čestitam mojim momcima što su verovali do poslednjeg trenutka i ovo je način na koji se osvajaju titule. Da se do poslednjeg minuta igra sa tom energijom i entuzijazmom, da se pokaže karakter. Ne može uvek da bude 3:0, ili 2:0 već u 15. minutu. Ovo je iskustvo više i škola za nas", istakao je Miloš Milojević, šef stručnog štaba Crvene zuvezde.

Upitan za veliku energetsku potrošnju nekoliko dana pred ključnu utakmicu za opstanak u trci za evropsko proleće, on je rekao:

"Tako nešto sam i očekivao, jer znam kako igraju timovi koje vodi kolega Lalatović. Ovde nikad ne može da bude lako. Nikoga nisam štedeo. Imamo četiri dana do Trabzona, ko bude spreman - igraće".

Da li bi Crvena zvezda pobedila da su ekipe ostale brojčano poravnate na terenu?

"To je hipotetičko pitanje. Verujem da bismo, imali smo šanse, ali svakako je lakše kada nisu kompetni".

Jedno novinarsko pitanje na pres konferenciji odnosilo se i na ponašanje Milana Borjana u završnici meča. Da li je kapiten Zvezde preterao?

"Da sad ne opravdavam nikoga, ali i da ne kudim. Svakako da ćemo razgovarati sa njim. Znam nišku publiku vrlo dobro, proveo sam mnogo vremena ovde na tribinama kada sam igrao u mlađim kategorijama, znam da mogu da budu, da se blago izrazim, provokativni. Žalio se na provokaciju, u jednom momentu su emocije nadvladale razum. Ipak ne mislim da je išta loše uradio, to je fudbal, to su emocije, sve nas malo ponese atmosfera", zaključio je Milojević.


tagovi

Miloš Milojević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara