©Starsport
©Starsport

Milojević: Olajinka nam je bitan, ali ćemo videti šta ćemo i kako

Vreme čitanja: 4min | ned. 21.07.24. | 09:46

Strateg Crvene zvezde istakao zadovoljstvo kako igrom tako i radom sportskog sektora

Oprezno je Vladan Milojević pristupio ovosezonskoj premijeri uprkos činjenici da je rival debitant u elitnom društvu. Upozorio je strateg crveno-belih da je potrebno da njegovi izabranici ozbiljno shvate već prvi korak, a da su prihvatili instrukcije najbolje govori ubedljiva pobbeda (4:0).

Izabrane vesti

"Zadovoljan sam igrom. Teške su ove utakmice, iako ćete često to čuti od trenera, istina je da su prve utakmice nepoznanice. Dolazimo iz priprema i nemamo formu. Potrebno je da podignemo nivo igre, imali smo sporadično momente dobre igre, ali i na trenutke čiste pasove koje igrači ne koriste jer se još dovoljno ne poznaju. Radimo na tome", rekao je Milojević i dodao:

"Pohvalio bih Jedinstvo, dobar su tim, znaju šta hoće i ne odustaju od svog stila igre. Imaju šta da pokažu u Superligi".

Prva zvezda premijere bio je dvostruki strelac Šerif Endijaj koji je sa dva gola načeo Ubljane, a usledili su pogoci Aleksandra Kataija i Bruna Duartea.

"Kada je napadački potencijal u pitanju, Katai, Duarte i Šerif su naši napadači željni golova i svakako im pogovi znače za samopouzdanje. Nikad gubio veru, ni u prethodnih šest meseci. To su momci koji vredno rade, pošteno rade i daju sve od sebe. Nekada naiđe post, ali je bitno da nastave da rade, a golovi će da dođu sami po sebi."

Strateg crveno-belih još nema pun igrački kadar na raspolaganju, ali ono što ga raduje je da se u ritam vraćaju reprezentativci Nemanja Stojić, Uroš Spajić i Srđan Mijailović.

"Krenuli smo pripreme nekompletni i to nam je pravilo veliki problem. Imamo dosta reprezentativaca koji su, kada smo mi otišli na odmor, imali obaveze sa svojom reprezentacijom, te su potom imali produženi odmor. Želeo sam da se odmore i psihički i fizički jer ćemo igrati na tri fronta. Jesu nam izostanci pravili problem, ali su nam i dali prostora da vidimo mlađe igrače koji su priključeni. Vraćaju se iskusni igrači, koji su nam potrebni. Ipak, ne želimo mnogo da rizikujemo sa njima jer je potrebno da budu na određenom nivou fizičke pripreme da bismo smanjili rizik od povreda jer nas vrlo brzo očekuju i evropske utakmice, te nam je cilj da koliko-toliko svi budu spremni i da imamo kompletan tim. U svakom slučaju, šta da radimo, takvi su propisi i snalazimo se kao i sve ekipe."

Van protokola za susret prvog kola Mozzart Bet Superlige bili su Omri Glazer i Mirko Ivanić koji su još u fazi oporavka.

"Imamo problema sa povredama, ali Glazera i Ivanića očekujemo vrlo brzo sa nama. Vredno treniraju, dobri su igrači, iskusni i samo je bitno da se oporave. Potom će se lako implementirati. Igrači koji su dugo sa nama znaju sisteme i mehanizme i brzo možemo da ih implementiramo u tim".

Jedno od aktuelnih pitanja odnosi se na situaciju sa krilima. Dok šampion Srbije traži pojačanje na boku, ne nazire se rasplet sa Piterom Olajinkom.

"Ne bih da komentarišem situaciju sa Olajinkom. Klub je izdao saopštenje i videćemo šta ćemo i kako ćemo. Olajinka je bitan igrač za nas, ali ćemo videti."

Izvesno je da će Crvena zvezda dodatno zaoštriti konkurenciju angažmanom pojačanja, ali istovremeno ostaje otvoreno pitanje budućnosti niza igrača koji su privukli pažnju poput Hvana.

"Ne vodim se željama. U klubu smo razgovariali o transferima i igračkom kadru i moram da pohvalim rad sportskog sektora, ljudi koji su zaduženi za dovođenje igrača - gospodina Mitra Mrkelu i gospodina Marka Marina. Stvarno vredno rade, gledaju dosta igrača. Oni su ti koji filtriraju, a moje je na terenu da radim sa igračima koji su mi na raspolaganju. Imamo strateške ciljeve, ali prelazni rok je takav da nekada moraju mnoge kockice da se poklope da bi se nešto realizovalo. A dok se ne realizuje iluzorno je i pričati na tu temu."

Šerif je sa dva rana gola pokazao da motivisan dočekuje predstojeće utakmice, međutim posle stečene osetne prednosti delovalo je da se zadovoljio i spustio ritam.

"Kod mene nama spuštanja brzine. Pale se motori kada počne utakmica i gase kada se završi. Imamo napadački otencijal kakav imamo i želeli smo da vidimo i Duartea posle nekoliko treninga. Dobar je igrač, zaista je sportski sektor uradio odličan posao. Bitno je da i igrač pokazuje želju, da motivisan dođe u Crvenu zvezdu, da zna šta je Crvena zvezda i da nam pomogne. Duarte je fantastičan momak i igrač. Kod napadača nekad dolazi do umora, igramo na tri fronta... Brzo ćemo početi da igramo sreda-nedelja-sreda i biće nam potrebni svi igrači. Sve u svemu sam zadovoljan."

Zvezdu u narednom kolu očekuje utakmica protiv Mladosti iz Lučana, dok je utisak da su iza ćoška i evropski izazovi - prvi već za mesec dana u okviru plej-ofa za Ligu šampiona.

"Kada je vreme u pitanju - imamo ga koliko imamo. Svaki dan nam je bitan. Imamo plan i program, uz mene je fenomenalan stručni štab, sve sjajni momci. Na nama je da spremimo ekipu maksimalno."

, rekao je strateg crveno-belih.


tagovi

Vladan MilojevićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara