Šerif se zapalio u julu, otvorilo se i Duarteu, Luka Ilić može da daje med (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 20.07.24. | 21:52

Crveno-beli, prema očekivanjima, ubedljivom pobedom nad Jedinstvom počeli odbranu trona u Mozzart Bet Superligi - 4:0

Tropski dani u Beogradu udarili su pravo u glavu Šerifa Endijaja! Crvena zvezda je, prema očekivanjima, na otvoranju Mozzart Bet Superlige imala lak posao u sudaru sa Jedinstvom (4:0), namamivši osmeh na lice ljudima koji su varljiv dan odlučili da provedu na beogradskoj Marakani. Jedinstvo je imalo nekoliko pokušaja ćorcima, ali kada je Šerif sa dva gola u roku od pet minuta razneo odbranu Radovanovićevog tima, sve se pretvorilo u utakmicu jednog tima. Neće meč ovakvog intenziteta i protiv ovakvog rivala dati odgovore na brojna pitanja Vladanu Milojeviću, ali su crveno-beli ispoštovali tradiciju i ubedljivom pobedom počeli odbranu trona.

Jula prošle godine stradala je Vojvodina (5:0), ove je Jedinstvo u završnici meča moralo da gleda u nebo i da se nada da se neće otvarati nove opcije u ofanzivnom potencijalu Vladana Milojevića. Kreirao je u prvom poluvremenu Luka Ilić, ponašao se kao gazda jednog tima, dok je Šerif Endijaj na prepoznatljiv način pakovao golove. Kada su oni stali, za goste iz Uba pojavile su se nove „utvare“. Korejac In Bom Hvan je odlučio da počne da podiže formu za avgustovske kvalifikacije, tako što jer na prepoznatiljiv način ispalio nekoliko torpeda pred noge Aleksandra Kataija, da bi crveno-belo veče upotpunio novajlija Bruno Duarte. Novi napadač je posle svega nekoliko sekundi u igri ispratio akciju Lazara Jovanovića i Hvana i zakucao loptu u mrežu tinejedžera Vukašina Jovanovića.

Izabrane vesti

Jedinstvo je daleko od nameštenog tima, kvalitet njihove igre pristajao je više drugoligaškom rangu, pa je Zvezda iskoristila priliku da u nastavku kombinuje sa eksperimentalnim postavama i brojnim debitantima. Videla je Zvezdina publika mnogo debitanata, povratnik Luka Ilić je ostavio najbolji utisak, Puma je pokazivao motoričke moći, ali i blagu dishronizaciju sa ostatkom tima.

Bilo je emocija uoči ovosezonske premijere na najvećem srpskom stadionu, izazvane pojavom Dušana Savića, sinonima oba kluba, ali i pristojnog sadržaja za prvu rundu Mozzart Bet Superlige. Zanimljiv tim Crvene zvezde, bez nekolicine standardnih igrača, imao je zadatak da autoritativnom igrom i pobedom, najavi nastavak crveno-bele dominacije. Nisu Ubljani bili sklupčani na svojoj polovini poput malih mačića, već su pružili pristojnu partiju pre nego što su načeti.

Videlo se da je Milojević uspeo da namesti Šerifa Endijaja na dovoljan broj obrataja kako bi leteo protiv rivala kalibra sličnom Jedinstvu. Poznat kao martinela, koji koristi snažna leđa kao osnovni adut, potencijalni reprezentativac Senegala je sa dva gola najavio da ovo leto neće proćerdati kao prošlo, svestan da mu je konkurencija u vidu novajlije Duareta za petama. Utisak broj dva je možda najjači. Smešten u sistemu Vladana Milojevića na poziciji povređenog Mirka Ivanića, bivši član Mančester Sitija Luka Ilić, nagovestio je da bi crveno-beli ove takmičarske godine od njega mogli da dobiju mnogo meda.

Odigravanjem na prvu, produženim kretanjem i pravovremenim napadanjem dubine, Ilić se nametnuo kao ključni igrač Zvezdinog veznog reda. Bilo je pukotina u presingu crveno-belih koji su gosti mogli da iskoriste u dva navrata, ali bilo je i mnogo direktne igre. Posle tropoteznih akcija, bez viška dodira, Šerif je spakovao u gol lopte Ognjena Mimovića i pomenutog Luke Ilića. Mogao je još neku, pošto su mu oba boka, uključujući Pumu, omogućavali da koristi greške vrlo dezorijentisanog Siseja.

Ubljani su pokušavali da igraju, da osvetle trenerske metode Ivana Radovanovića i kroz pas dolaze do viška. Uspevalo im je to nekoliko puta, mada je golman Marko Ilić prvi put uhvatio loptu u 40. minutu. Pojedinci su bili impresionirani Marakanom. Mada je 16-godišnji golman Partizana, na dvogodišnjoj pozajmici, Vukašin Jovanović, izdržao prvi udar. Odbranio je lepu šansu Luke Ilića, imao još jedeno čišćenje. Ipak, tamnoputi štoper Sisej ga je zarazio virusom nesigurnosti.

Ponovo je publika na Marakani mogla da vidi zašto je In Bom Hvan prošle godine bio najbolji igrač Mozzart Bet Superlige. Izbacivao je iz težišta odbranu Ubljana kada god je hteo, čuvao loptu, razgrađivao i gradio akcije. Po njegovim notama Zvezda je stigla do trećeg gola uz egzekuciju Kataija. Bila je to dominacija jednog čoveka koju je iskoristio i Bruno Duarte.

CRVENA ZVEZDA - JEDINSTVO UB 4:0 (2:0)

/Endijaj 18, 23, Katai 53, Duarte 69/

Beograd.

Stadion Rajko Mitić.

Gledalaca: 12.458.

Sudija: Miloš Milanović.

Crvena zvezda (4-2-3-1): M.Ilić – Mimović 7, Điga 6,5, Stojić 6,5, Rodić 6,5 – Dalsio 6,5, Hvan 7,5 (80. Prucev) – Puma 6,5 (68. Jovanović), L.Ilić 7(46. Šljivić 6), Katai 6,5 (68. Kanga) – Endijaj 7,5 (68. Duarte).

Jedinstvo Ub (4-4-2): V. Jovanović 6 – Doderović 5, Radivojević 5, Sisej 5, Golubović 5 (80. Bošković) – Dimitrić 5,5 (80. Runjajić), Fereira 5, Miladinović 5, Stojanović 5 (59. Rakić) – Perez 5, Milanović 5 (59. Saidov).

Igrač utakmice: Šerif Endijaj


SUPERLIGA, 1. KOLO

Petak

Radnički 1923 - Železničar 2:3 (1:3)

/Jovanović 29ag, Mitrović 53ag - Knežević 3, Grgić 15, Romanić 45+3/

Napredak - Partizan 0:1 (0:0)

/Saldanja 90+3/

Subota

Crvena zvezda - Jedinstvo Ub 4:0 (2:0)

/Endijaj 18, 23, Katai 53, Duarte 69/

Čukarički - Radnički Niš 2:0 (2:0)

/Ivanović 32, Cvetković 45/

Mladost Lučani - OFK Beograd 1:2 (0:0)

/Cvetinović 59 - Kahvić 86, 90+3/

Nedelja

17.30: (2,15) Novi Pazar (3,35) Spartak Subotica (3,45)

19.30: (1,48) TSC (4,30) IMT (7,00)

19.30: (5,60) Tekstilac (3,70) Vojvodina (1,65)



tagovi

Mozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara