Foto: AFP
Foto: AFP

Milojević i Al Ahli ispali iz Kupa kralja

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.12.20. | 00:05

Prošlogodišnji polufinalista stao na prvom koraku

Al Ahli je porazom od Al Aina (0:2) eliminisan u osmini finala Kupa kralja Sudijske Arabije.

Tim Vladana Milojevića nije uspeo da se se na krilima prvenstvene pobede (2:1) protiv Al Nasra, obezbeđene u 89. minutu, plasira među osam najboljih klubova u Kupu, a bolji od kluba iz Džede bio je Al Ain koji se tako revanširao za novembarski poraz (3:4) u šampionatu.

Izabrane vesti

Gosti su mogli da stignu do vođstva u 22. minutu kad je Hunapi imao priliku da zatrese mrežu iz jedanaesterca posle igranja rukom Hindija, međutim njegov udarac sa bele tačke zaustavio je Al Ovais.

Do odlaska na odmot, Al Ain je pretio i preko Bradarića, Nahirija i Getersona, dok je najbolju šansu za domaćina imao Mitrita, ipak, rezultat je posle 45. minuta igre ostao nepromenjen.

Rivali su spuštenih gardova ušli i u drugo poluvreme, pretili su Ovusu, Fetuhi i Mitrita na jednoj, a Nahiri i Geterson na drugoj strani, međutim rezultat je ostao nepromenjen do 64. minuta kad je brazilski napadač doneo prednost Al Ahliju. Geterson, koji je u oktobru stigao u Arabiju iz portugalskog Maritima, glavom je poslao loptu u mrežu i stigao do trećeg gola u novoj sredini.

Samo sedam minuta kasnije Al Ain je udvostručio prednost, a strelac je bio Filip Brdarić sa bele tačke. Penalu je prethodilo igranje rukom Lukasa Lime u svom šesnaestercu.

Izabranici Vladana Milojevića u završici susreta su pokušali da ofanzivom stignu do gola koji bi ih vratio u igru, ali su se od Kupa oprostili bez postignutog pogorka.

Starteri u timu domaćina bili su Marko Marin i Ljubomir Fejsa koji su zamenjeni u drugom poluvremenu.

Al Ahli je prethodne godine stigao na korak od finala, a tad je u polufinalnom susretu poražen na svom terenu od Al Nasra (1:2).


tagovi

Vladan MilojevićAl Ahli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara