Miljonarios (©AFP)
Miljonarios (©AFP)

Miljonarios strepeo, ali ipak osvojio ligilju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.12.20. | 03:59

Sa Deportivo Kalijem igraće za plasman u Kopa Sudamerikana

Privodi se kraju i fudbalska sezona u Kolumbiji, danas je odigrano i finale "ligilje" - male lige - koja odlučuje o četvrtom predstavniku te zemlje na Kopa Sudamerikanai. Miljonarios i Deportivo Pereira su se sastali na El Kampin stadionu u Bogoti, a domaćin je i bez pomoći najboljeg strelca Kristijana Aranga uspeo da slavi (1:0).

Ipak, strepeli su fudbaleri prestoničke ekipe do poslednjeg zvižduka, iako su bili daleko bolji rival tokom većeg dela susreta. Dominirali su u prvih 45 minuta, imali loptu 60% vremena u svojim nogama, zabeležili tri puta više pokušaja ka golu rivala (9), četiri šuta u okvir gola, ali je golman Pereire uspeo tri puta da interveniše. Mrežu nije uspeo da sačuva u 32. minutu, posle centaršuta sa desne strane kada je Salazar sa ivice peterca rutinski ugurao loptu u mrežu gostujuće ekipe.

Izabrane vesti

Kao da izostanak najboljeg strelca Aranga (12 golova) nije bio dovoljan problem za Miljonarios, u 17. minutu su ostali i bez Brejnera Paza, koji se požalio na bol u preponama i morao je van terena. Ipak, domaćin je bio bolji rival i pored silnih problema, te je zasluženo vodio posle prvog poluvremena.

Nisu gosti uspeli da se podignu ni u nastavku, jako loše izdanje Deportivo Pereire u finalu, ali ih je onda pogledala sreća. Nespretni Elvis Perlaza je dobio drugi žuti karton posle prekršaja na sredini terena, te je Miljonarios ostao sa igračem manje. Krenuli su gosti na sve ili ništa, ali nisu uspeli da pronađu put do mreže rivala, pa je sastav iz Bogote na kraju osvojio "ligilju" i izborio megdan sa Deportivo Kalijem u borbi za plasman u Kopa Sudamerikana. Neverovatan je podatak da su fudbaleri tima iz Pereire za 90 minuta uspeli da upute samo jedan šut u okvir protivničkog gola, iako su poslednjih 20 minuta imali i igrača više na terenu. Apsolutno zaslužena pobeda Miljonariosa, 30. decembra ćemo videti da li imaju snage da se izbore za međunarodnu scenu.

FINALE LIGILJE

Miljonarios - Deportivo Pereira 1:0 (1:0)

/Salazar 32, Perlaza 70/


tagovi

Deportivo KaliKolumbija 1Miljonarios

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara