©Starsport
©Starsport

Milijaš o malom Lanetu: Garantujem za tog dečka, ima moć kao Birma

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.06.24. | 08:37

„Marakana voli takve igrače, zna da dribla u trku“, poručuje za Mozzart Sport trener omladinaca crveno-belih

Sa jedne strane Crvena zvezda je pokazala autoritet i moć u srpskom fudbalu, pošto je velikom rivalu iz Novog Sada uzela jednog od najtalentovanijih igrača po povoljnim uslovima, sledeći pravac „bajernizacije“. Odnosno želje da najbolji mladi igrači u Srbiji moraju da budu stanovnici svlačionice podno severne tribine Marakane.

Sa druge strane vage postoji teg ozbiljne težine, kao i bojazan da u oštroj konkurenciji i vrlo zahtevnom sistemu Vladana Milojevića, Lazar Jovanović neće dugo stići na red, niti će imati mogućnost da kroz kontinuitet igara pokaže šta i koliko može.

Izabrane vesti

Dugo su na Marakani pripremali operaciju dovođenja momka rođenog 2006. godine, iskoristivši šum na vezama između Lazara Jovanovića i njegovog matičnog kluba. Osluškivali su brojne glasine o karakteru i potencijalnim dostignućima malog Laneta, i na kraju odlučili da ga dovedu.

U Ljutice Bogdana su ubeđeni da je Lazar Jovanović, strelac tek jednog gola u Mozzart Bet Superligi, vredan ulaganja. Dok nekadašnji saigrač Laneta Jovanovića iz reprezentacije Srbije Nenad Milijaš ide korak dalje.

Aktuelni trener omladinaca Crvene zvezde pozvao je navijače na strpljenje, ali skoro da je u izjavi za Mozzart Sport izgovorio vrlo jake reči da on garantuje za tog dečka. Iz neposredne blizine Nenad Milijaš je gledao razvoj Lazara Jovanovića, njegove igre u omladinskom i seniorskom timu Vojvodine. I bio je jedan od onih koji je na internim sastancima u Ljutice Bogdana podizao obe ruke za angažovanje ofanzivnog veziste Vojvodine.

„Svi koji me znaju, znaju i moji princip da ne volim da pre vremena hvalim mlade igrače. Da sam u izjavama odmeren kada je u pitanju njihov potencijal. Posebno znam koliko je Crvena zvezda teška, ovde se nisu snašli i neki osvedočeni majstori fudbala koji su me oduševljavali na treninzima. Ali siguran sam da sam pozvan da pričam o Lazaru Jovanoviću“, poručio je za Mozzart Sport Nenad Milijaš.

Podaci kažu da je standardan član mlade selekcije Srbije, upotrebljiv na više pozicija iza špica. I da je dao samo jedan pogodak u Mozzart Bet Superligi, istina odlučujući protiv Voždovca.

„Da se malo našalim, grebao sam i rukama i nogama da mali Lazar dođe, da se pokuša sa transferom. Mali je super igrač, baš dobar. I odmah da se razumemo ne pričam to kao bivši saigrač Milana Jovanovića. Isključivo kao nekadašnji igrač, sada trener omladinaca“.

Dakle, šta mogu da očekuju navijači Crvene zvezde od Lazara Jovanovića, ako se izbori za šansu.

„Ako se bude pravilno razvijao siguran sam da će Marakana obožavati Lazara Jovanovića. To je dete koje dribla u trku, ima brzinu. Ima stav. Ima i određenu moć u situacijama jedan na jedan. Sličan je Birmančeviću. Verujem da će pre ili kasnije ubediti stručni štab da zaslužuje šansu. Sve je na njemu. Ja mu verujem. Baš verujem u njega“.


tagovi

Lazar JovanovićMilan Lane JovanovićNenad MilijašFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara