(©Milan)
(©Milan)

Milan 'zaključao' najmlađeg debitanta u Seriji A: Frančesko Kamarda 2027!

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.07.24. | 13:00

Rosoneri se obezbedili

Za dva dana dve brige manje za Milanov sportski sektor. Najzad malo spokoja oko napadača.

Juče je aktivirana otkupna klauzula za Alvara Moratu, isplatio je milanski klub Atletiku 13.000.000 evra, a danas je ‘zakjučao’ i najmlađeg debitanta u Seriji A! Frančesko Kamarda potpisao je prvi profesionalni ugovor, obavezao se na saradnju do 2027. godine.

Izabrane vesti

Obezbedili su se Rosoneri, brige oko budućnosti su manje. Više ih nema, zapravo ih neće biti u dogledno vreme. Naleti ostalih klubova su makar privremeno odbijeni.

Frančesko Kamarda želeo je da ostane na San Siru, i ono u čemu je naumio je i – ostvario. Momak rođen 2008. godine imao je impresivne brojke u mlađim kategorijama, pomno su u klubu pratili njegov razvoj, pažljivo vukli poteze i posle surove dominacije u juniorima vreme je za prelazak na viši nivo.

Na 41 utakmici u timu do 19 godina dao je 14 golova, krajem novembra protekle godine debitovao u Seriji A. Postao je najmlađi igrač koji je u elitnom rangu italijanskog fudbala dobio minute. Prvi meč bio mu je na San Siru protiv Fjorentine, zaigrao je i u duelu sa Frozinoneom, a ovoga leta imao je zapažene nastupe u dresu Azura.

Dao je četiri gola na pet utakmica na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina i poveo Italiju do druge kontinentalne titule u tom uzrastu. Bio je najbolji igrač turnira, poneo je laskavu nagradu, a odmah nakon toga odazvao se pozivu da učestvuje na Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina.

Sve u svemu, daleko bolje stoji Milan nego što je pre dva dana. Velikog talenta Frančeska Kamardu je vezao ugovorom, parafirao je Alvaro Morata. Tu je i Luka Jović, mada njegova budućnost na San Siru je upitna.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024MilanFrančesko Kamarda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara