Zvanično je: Još jedan velikan u Moratinoj čudesnoj karijeri od 215.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.07.24. | 13:32

Španac potvrđen kao novo pojačanje Rosonera

Niti manjeg imena, niti veće i skuplje karijere.

Real Madrid, Juventus, Real Madrid, Čelsi, Ateltiko Madrid, Juventus, Atletiko Madrid i od danas Milan! Pomenuti klubovi su za Moratine transfere ukupno platili 215.00.000 evra što ga stavlja na peto mesto najskupljih igrača u istoriji fudbala. Ispred su samo Nejmar, Romelu Lukaku, Kristijano Ronaldo i Usman Dembele.

Izabrane vesti

Morata je prvo veliko pojačanje Milana ovog leta. Rosoneri su od Atletiko Madrida aktivirali Moratinu otkupnu klauzulu koja je iznosila samo 13.000.000 evra i potpisali sa njim ugovor na četiri godine vredan 4.500.000 evra neto po sezoni. Sa bonusima u zavisnosti od učinka bi mogao da dogura i do godišnje neto plate od 5.500.000 evra.

Kapiten španske reprezentacije je bio dugogodišnja želja Rosonera ali bi se uvek nešto isprečilo transferu. Delovalo je da se neće dogovoriti ni ovog leta. Milanova prva želja da zameni Olivjea Žirua je bio Džošua Zirkze ali je on otišao u Mančester Junajted koji je ponudio više para Bolonji, igraču i agentu. Morata je tada imao bogatu ponudu novog saudijskog prvoligaša Al Kadsije ali ju je dobio zbog obećanja u Atletiku da će biti jedan od igrača oko kojih će da se vrti igra Čola Simeonea.

U međuvremenu su se stvari promenile. Morata je saznao da Čolo ozbiljno računa na dovođenje Hulijana Alvareza iz Mančester Sitija i povratnika sa pozajmice Samua Omordiona. Tu je i Antoan Grizman pa je Španac procenio da neće igrati tako bitnu ulogu kao što mu je obećanje. Rešio je da napusti Atletiko po drugi put u karijeri.

I Milan je iskoristio šansu. S obzirom na Moratinu vrednost u cene na tržištu, Moratina otkupna klauzula je bila bagatela. Rosoneri su načelno dogovorili sve sa Moratom još tokom Evropskog prvenstva i sačekali ga da završi reprezentativne obaveze. Platili su ono što je trebalo i danas potvrdili transfer.

Morata će u novom klubu nositi dres sa brojem “sedam”, a biće mu ovo treće iskustvo u Italiji pošto je u dva mandata nosio dres Juventusa. Najbolje partije je pružao baš u Italiji, perfektno govori italijanski jezik, tamo je upoznao i suprugu tako da mu neće biti potrebno privikavanje.

Očekuje se da Milan posle Morate dovode još nekoliko pojačanja. Trenutno su glavne mete Strahinja Pavlović, Lazar Samardžić, Jusuf Fofana i Nikolas Filkrug.


tagovi

Alvaro MorataLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara