©Reuters
©Reuters

Milan spremio ugovor, Jović tražio vreme da razmisli: Srbin vaga - San Siro, Zenit ili Arabija

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.06.24. | 17:03

Napadač pred raskrsnicom, odluka se očekuje tokom predstojeće nedelje

Premišljao se Milan oko Luke Jovića, dugo su Rosoneri vagali štaim je činiti po pitanju budućnosti srpskog napadača kojem ovog leta ističe obaveza prema članu Serije A, a onda su u maju prelomili i pripremili novi ugovor za centarfora. Ipak, period nizvesnosti mogao bi da se ispostavi kao luksuz koji klub sa San Sira nije mogao sebi da dozvoli s obzirom na to da reprezentativac Srbije na pruženu ruku nije odgovorio na isti način.

Naime, kako navodi dobro obavešteni novinar Mateo Moreto, Jović je na iskorak Milana odgovorio molbom da dogovor bude prolongiran jer želi da ima potpuno jasnu sliku o svojoj ulozi u timu, ali i da sagleda sve opcije.

Izabrane vesti

Isti izvor ističe da su srpskom napadaču njegovi najbliži saradnici i ljudi zaduženi za karijeru sugerisali da ostane u Milanu i prihvati produžetak saradnje, kao i da se novi razgovor Jovićevih agenata i čelnika rosonera očekuje u narednim danima kada će biti i definitivno definisana budućnost 26-godišnjeg fudbalera.

Ono što ne ide u korist članu Serije A je činjenica da je centarfor kao slobodan igrač zanimljiva roba na letnjoj fudbalskoj pijaci, te su interesovanje već pokazali Zenit i pojedini klubovi iz Saudijske Arabije. Rusi i Saudijci istakli su želju da angažuju fudbalera koji zvanično s poslednjim danom juna postaje slobodan igrač, međutim niko od klubova nije preduzeo konkretne korake.

Sa druge strane, usled rastanka sa Olivijeom Žiruom, koji će karijeru nastaviti u Los Anđeles FC, pred Rosonerima je zadatak da pre početka priprema za narednu sezonu definišu raspoložive snage u napadu, te je rasplet u slučaju Jović je iz tog ugla veoma značajan. Paralelno sa pregovorima oko budućnosti srpskog golgetera, predstavnici Muilana rade i na angažmanu pojačanja, te se već nedeljama govori o Džošui Zirgzeu kao prvoj želji.

Napadač Bolonje ima otkupnu klauzulu od 40.000.000 evra i već je viđen kao novi špic Rosonera, međutim ni taj posao nije u potpunosti okončan s obzirom na to da su sa Ostrva, odnosno iz Skaj Sporta, stigle vesti da su Arsenal i Mančester Junajted spremni da uđu u trku za Holanđaninov potpis.

Iako su na San Siru spremili i alternativu za Zirkzea u vidu Armanda Broje, Čelsijevog Albanca, kada se sve sagleda, Milan bi mogla da skupo košta neodlučnost tokom proleća, ali i činjenica da su početkom prethodne sezone se opredelili da sa Jovićem potpišu ugovor na samo 12 meseci.

Bilo kako bilo, Rosoneri su prespavali period kada su se oni pitali, tako da su sada u situaciji da čekaju odluku napadača Srbije.


tagovi

Luka JovićMilanZenitZenit Sankt Peterburg

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara