Joviću ugovor na još 12 meseci, borba za Zirkzea

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.05.24. | 12:38

Srbin ostaje u Milanu

Odlaskom Olivjea Žirua, Milan je ostao bez prve opcije u napadu i moraće da reši problem golova u narednoj sezoni. Francuz je dao 17 golova i upisao devet asistencija u minuloj sezoni ali brojke ne mogu na najbolji način da dočaraju koliki je uticaj imao na igru Rosonera. Teško da će Milan naći napadača takvog kalibra…

Prva opcija za zamenu je Došua Zirkze iz Bolonje ali to neće biti nimalo laka misija. Dok se ne reši situacija oko Holanđanina, Milan rešava pitanje rezervnog špica. Tu ulogu će i u narednoj sezoni obavljati Luka Jović. Prema saznanjima Gazete delo sport, Milan je rešio da iskoristi klauzulu i automatski produži ugovor Srbina na još 12 meseci.

Izabrane vesti

Jović je letos došao iz Fiorentine na godinu dana uz dogovor da Milan ima mogućnost produžetka saradnje na još sezonu. Srpski napadač je prilično dobro iskoristio minutažu i ulogu B opcije u napadu i postigao devet golova u svim takmičenjima za oko 1.200 minuta na terenu. Očigledno da je zadovoljio kriterijume Milanovih operativaca koji žele da ga zadrže pod istim uslovima.

Mnogo teži posao očekuje Rosonere u pregovorima oko Zirkzea iako je igrač rekao “da” Zlatanu Ibrahimoviću nedvano kada mu je Šveđanin predstavio projekat Milana za budućnost u kojem bi Holanđanin imao jednu od centralnih ugovora.

Otkupna kaluzula iznosi 40.000.000 evra, ali je problem što mora da se plati odjednom i to ne ide u prilog Rosonerima koji bi da ga otplate na rate. Takođe, bitnu ulogu će imati i agent Kija Jorabhjan sa kojim Milan još nije razgovarao i kojem sleduje provizija. Njemu odgovora da se za Zirkzea napravi licitacija zainteresovanih klubova među kojima su još Arsenal i Juventus i da obeštećenje ode preko pomenute klauzule. Samim tim bi i provizija za agenta bila veća.


tagovi

Džošua ZirkzeLuka JovićLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara