Paulo Fonseka (©Reuters)
Paulo Fonseka (©Reuters)

Milan ozvaničio Fonseku, Ibrahimović: Birali smo njega pre Lopetegija

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.06.24. | 12:24

Portugalcu devet miliona evra za trajanje celog ugovora

Novo poglavlje u Milanu počelo je angažovanjem Paula Fonseke za novog šefa stručnog štaba! Ova vest obelodanjena je na konferenciji Zlatana Ibrahimovića, a takođe potvrđena i na zvaničnom klupskom sajtu.

Portugalac se posle dve vrlo dobre godine u Lilu seli na San Siro gde je potpisao trogodišnji ugovor, mada je prva ideja da to bude varijanta '2+1'. Prema nezvaničnim informacijama, sledi mu plata od tri miliona evra po sezoni.

Izabrane vesti

Fonseka je dobro upoznat sa Serijom A, pošto je vodio Romu od 2019. do 2021. godine, mada ne sa nekim preteranim uspehom. Ibrahimović je tokom obraćanja javnosti poručio da je igrao ključnu rolu u izboru Portugalca, pošto u Milanu ima ulogu specijalnog savetnika prvog čoveka firme RedBird i prvog čoveka Rosonera Gerija Kardinalea.

“Između Lopetegija i Fonseke, od početka smo naginjali ka dovođenju Paula. Pričali smo sa Fonsekom i izneli mu naše ideje i strategiju. Ima svoje zahteve, ideje kako bi mogao da se unapredi tim individualno i kolektivno. Takođe u planu imamo U23 projekat koji nam je mnogo važan. Fonseka je trener koji nam daje šansu da razvijamo mlade igrače. Igraćemo četiri takmičenja naredne sezone, klub poput Milana mora da ima kompetitivan sastav za trenera kako bi radio svoj posao. Treneru moramo da omogućimo najbolje moguće uslove“, rekao je Ibrahimović i dodao:

“Želim da se zahvalim Pioliju u ime svih na poslu koji je obavio i što je vratio Skudeto u Milan. Zaslužuje sve pohvale koje je dobio“.

Ranijih sedmica pominjalo se i ime Antonija Kontea, ali...

“Konte? Nismo pričali o njemu zbog kriterijuma koje smo sebi postavili. Imamo veliko poštovanje prema njemu, sjajan je trener, ali on nije bio ono što tražimo“.

Ibrahimović je zatim novinarima govorio i o svojoj ulozi u Milanu.

“Ne bih dolazio na ovu poziciju da nisam verovao da klub ima istu ambiciju i želju za pobedom. Naš cilj je da pobedimo i igramo takmičarski fudbal. Nema garancija, imamo planove kojima težima i strategiju, nadam se da ćemo uspeti u onom što smo zacrtali. Nismo ovde da bismo se opružali više nego što možemo, niti možemo da trošimo više nego drugi. Ovo nije samo projekat sadašnjosti, već i budućnosti. Ne samo za Italiju, već i celu Evropu“.

Rosoneri sada žele da se pojačaju na tržištu. Plan je da se dovede nova “devetka“ uprkos prisustvu Luke Jovića, meta je Džošua Zirkze, ali njegovi agenti zatežu oko provizije.

“Sada moramo da se pojačamo. Radimo na detaljima. Treba nam nova 'devetka'. Imam jednog igrača na umu. Zikrze je snažan igrač i imao je sjajnu sezonu. Ipak, velika je razlika između onoga što se dešava trenutno i spekulacija okje kruže. Ne volim da pravim takva poređenja. Imamo Jovića, ali i mesta za još jednog špica, tu nema tajne“.

Mnogo je posla pred Milanom, kao i pred Fonsekom pošto je tim zreo za doradu.


tagovi

Paulo FonsekaZlatan IbrahimovićMilanLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara