Nikola Jokić može da postane najbolji Srbin u istoriji NBA

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.04.20. | 10:53

Velika predviđanja za srpskog asa, ali i neutemeljena priča da bi mogao karijeru da nastavi u Čikagu...

Oblaci neizvesnosti sve se više nadvijaju izvan sedišta NBA lige i sudbina ove sezone visi o koncu. Čelnici najjače lige sveta razmišljaju o prekidu takmičenja i planiraju se adekvatni koraci, što američkim medijima svakako ne umanjuje radni obim i prilično aktivno obrađuju razne košarkaške teme.

Jedna od njih nosi radni naziv ”Igrači koji će najverovatnij postati članovi Kuće slavnih”. Kada je u pitanju Denver, tu apsolutno nikakve dileme nema – Nikola Jokić je najbliži tome da jednog dana postane deo elitnog društva.
“S njegovim istančanim, dobro balansiranim stilom, visokom košarkaškom inteligencijom i igrom koja još evoluira, Jokić će biti udarna sila NBA lige još najmanje deceniju. I to je sve što mu je potrebno kako bi izgradio svoje ime do visina članova Kuće slavnih. Ako bude čekirao i druge kategorije, poput uspeha u plej-ofu, imaće veću šansu da zasluži taj status”, stoji u autorskom tekstu na sajtu ESPN i dodaje se: “Međutim, Jokićev internacionalni uticaj će imati posebnu težinu, zbog čega bi mogao da pretekne Vlada Divca i postane najbolji Srbin u istoriji takmičenja”.

Izabrane vesti

NBA radi na planu za otkazivanje sezone, uslediće lančana reakcija

Ovog jutra se dosta priča i o tome da bi Jokićev Denver uskoro mogao da ostane bez generalnog menadžera Arturasa Karnišovasa. Legendarnog Litvanca želi uprava Čikago Bulsa, koja je u potrazi za prvim operativcem, a Karnišovas ima jak CV koji je franšizi iz Ilinoja privlačna. Kao druga opcija pominje se GM Toronta Bobi Vebster, koji je od kanadskog kluba stvorio šampiona NBA lige.

Pošto je Karnišovas jedan od najzaslužnijih ljudi za transformaciju Denvera u jedan od najboljih klubova na Zapadu, pogotovo za to što je Nikola Jokić stigao u NBA i postao najbolji centar Lige, u delu javnosti postavlja se pitanje da li bi bivši olimpijac mogao da sa sobom povuče i srpskog asa u Čikago. Ističe se da bi Jokiću bilo zanimljivo to što je Čikago grad sa najviše srpskih državljana u dijaspori. Međutim, pošto Jokiću ugovor sa Denverom ističe tek 2023. godine, Bulsima bi bio potreban ogroman paket za eventualni trejd, ili da sačekaju još tri godine kako bi se ovaj posao ostvario. A, to je u ovom trenutku nešto o čemu ne može ni da se razmišlja, pogotovo u trenutku kada je nejasna sudbina aktuelne sezone.

Foto: ©AFP


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara