Vinisijus (©Reuters)
Vinisijus (©Reuters)

Mijatović opominje Vinisijusa: Kamenjem zatrpavaš sopstvenu kuću

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.09.24. | 10:26

Nije sve u umeću, nešto je i u ponašanju, a Vinisijus tu ima ozbiljan problem

Prvi penal pretvorio u gol za 1:0. Zatim iznudio drugi da osigura pobedu madridskog Reala nad imenjakom iz San Sebastijana, uprkos još jednom neubedljivom izdanju tima Karla Ančelotija. U takvoj situaciji, možda je i normalno da katalonski Mundo Deportivo – tradicionalno naklonjen Barseloni – objavi teks sa naslovom “Vinisijus ne zaslužuje Zlatnu loptu” uz obrazloženje da njegovo ponašanje ne može da bude primer najmlađima.

Nije ipak normalno da te i Realove legende mole da prekineš da se ponašaš kao dete, a upravo to je uradio Predrag Mijatović, koji može da razume Vinisijusovo nezadovoljstvo zbog konstantnog omalovažaanja, pa i uvreda sa tribina, gde god Brazilac igrao. Ali ne može da razume da Vini doliva ulje provociranjem istih tih navijača, kao što je sinoć radio na Anoeti.

Izabrane vesti

Karakteristično već. Prvo ruka na uši, tek da navijačima poruči da ga njihova dobacivanja na dotiču – iako je svima jasno da ga i te kako dotiču – onda i prst na usta s maltene komandom: umuknite. Teško se to prima u fudbalskom svetu. Još teže se ljudi oslobođaju imidža “zlikovca” koje nije greota vređati. Zato Mijatović i apeluje na Vinija.

Baca kamenje na krov sopstvene kuće. Zatrpava je. I sve to iako je svestan cele atmosfere oko njega. Trebalo bi da se smiri malo”, otvoreno će Mijatović, iako ovakav stav nije baš omiljen u Madridu, jer oni po navici brane svoje šta god se zbilo.

Ali Mijatović ne može da pobegne od utiska da je i Vinisijus sam kriv za ovakvo raspoloženje fudbalske javnosti u Španiji. I zato govori ono što verovatno mnogi misle.

Svi smo srećnizbog gola, ali odmah nas je razočarao načinom proslave. Šta će mu sve ovo? Sebi pravi medveđu uslugu. Svakodnevno razgovaram sa mnogim Realovim navijačima i svima smeta njegovo ponašanje”, završava Mijatović.




tagovi

Predrag MijatovićVinisijus ŽuniorReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara