Edinson Kavani (©Reuters)
Edinson Kavani (©Reuters)

Mesec odluke za Junajted: Čelo tabele pred dvoboj na Enfildu

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.01.21. | 09:38

Sastav Olea Gunara Solskjera ima večeras priliku da protiv Barnlija u gostima svrgne Liverpul sa liderske pozicije pred međusobni duel za vikend

Mančester Junajted će večeras krenuti ka Barnliju, znajući da će ga i bod protiv Klaretsa pomeriti iznad Liverpula, na vrh tabele Premijer lige. Ekipa Olea Gunara Solskjera trenutno je druga u diviziji, sa 33 boda koliko ima i aktuelni šampion, dok Barnli zauzima 16. mesto, sakupivši 16 bodova iz 15 mečeva ove sezone.

Domaćin u meč ulazi u dobroj formi, pobedivši u tri od poslednja četiri meča u svim takmičenjima, uključujući slavlje nad Šefild Junajtedom od 1:0 u poslednjoj ligaškoj utakmici 29. decembra. Ekipa Šona Dajša trebalo je da se suoči sa Fulamom 3. januara, ali izbijanje korona virusa u timu londonskog kluba značilo je odlaganje.

Izabrane vesti

Klaretsi su, međutim, u subotu učestvovali u FA kupu protiv MK Donsa i bili su im potrebni penali da bi savladali sastav iz Lige 1 posle nerešenih 1:1. Barnli je zapravo išao ka iznenađujućem porazu na domaćem terenu, ali ga je spasao Matej Vidra izjednačivši u 94. minutu, obezbedivši produžetke.

Dajšov tim je sa svojih 15 ligaških mečeva ove sezone pokupio 16 bodova, i pet koraka je daleko od zone ispadanja. U međuvremenu, osim pomenutog slavlja nad Oštricama, pali su pred Barnlijem Kristal Palas i Vulverhempton. Ekipa je počela da postiže golove, a njihov nedostatak i samo devet lopti u meti do sada najveći su problem Klaretsa. Samo je Šefild lošiji u ligi u tom parametru.

Sa druge strane, Mančester Junajted ulazi u duel posle pobede od 1:0 nad Votfordom u FA kupu, za koju je najzaslužniji Skot Mektomini. Solskjerova ekipa pretrpela je poraz od Mančester Sitija sa 2:0 u polufinalu Liga kupa 6. januara, ali je bila u odličnoj formi u ligi, pobedivši u osam od poslednjih 10 mečeva i to ju je dovelo do deobe prvog mesta. Pobede nad Vulvsima i Aston Vilom, zajedno sa ispuštenim bodovima Liverpula, učinile su da Crveni đavoli imaju priliku da pred međusobni dvoboj sa sastavom Jirgena Klopa budu na čelu.

Solskjer je bio pod velikim pritiskom ranije ove sezone, ali je imao podršku čelnika i na Junajted se sada gleda kao na legitimnog kandidata za titulu. Upravo januar mesec bi mogao da bude ključni u sukobima protiv Liverpula, Fulama, Šefild Junajteda i Arsenala pred domaću utakmicu sa Sautemptonom početkom februara. Ako to prođu bez greške, otvara se dobar prostor da na Teatru snova počnu da uživaju na javi.

Crveni đavoli zabeležili su pobedu na gostovanju Barnliju sa 2:0 prošle sezone, ali Klaretsi su uzvratili istom merom na Old Trafordu kada su dve ekipe poslednji put sukobile pre gotovo ravno godinu dana.

Barnli se nada da će Nik Poup uspeti da se oporavi od povrede skočnog zgloba na vreme, ali Vil Noris je u pripravnosti ako engleski reprezentativac ne bude sposoban. Očekuje se da Dajš neće moći da računa na Tejlora, Rodrigeza i Longa.

Što se tiče Junajteda, Solskjer je otkrio posle subotnje utakmice sa Votfordom da su Pogba, Lindelef i Šo povređeni, odnosno da nisu svesno odmarani. Sva trojica bi, u teoriji, mogli da se vrate za duel na Tarf Muru, ali Baji, Džons i Pelistri su i dalje van stroja. Dobra vest za Đavole je da je Edinson Kavani odslužio tri utakmice suspenzije i da je u konkurenciji za startno mesto napadača.

Naposletku, da podsetimo, Mančester Junajted je strah i trepet na gostovanjima. Na dosadašnjih sedam susreta ostvario šest pobeda i remi, uz tačno tri postignuta gola u proseku.

PREMIJER LIGA - ZAOSTALI MEČ 1. KOLA

Utorak

21.15: (6,50) Barnli (4,10) Mančester Junajted (1,53)

*** kvote su podložne promenama

PREMIJER LIGA - 18. KOLO

Utorak

19.00: (2,70) Šefild Junajted (2,95) Njukasl (2,90)

21.15: (2,65) Vulverhempton (3,00) Everton (2,90)

Sreda

19.00: (1,20) Mančester Siti (6,75) Brajton (14,0)

21.15: (1,47) Totenhem (4,40) Fulam (7,00)

Četvrtak

21.00: (1,57) Arsenal (3,90) Kristal Palas (6,25)

Utorak 19.01.

Vest Hem - VBA

Lester - Čelsi

Sreda 20.01.

Lids - Sautempton

Fulam - Mančester Junajted

Četvrtak 21.01

Liverpul - Barnli

Odloženo

Aston Vila - Totenhem

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BarnliMančester JunajtedPremijer liga

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara