Majk Menjan i Kilijan Embape (©AFP)
Majk Menjan i Kilijan Embape (©AFP)

Menjan “preoteo“ francusku svlačionicu i ućutkao Embapea i Grizmana

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.09.24. | 12:29

Loše raspoloženje među Francuzima posle poraza od Italije (1:3), najavljuje se mogućnost da centarfor Real Madrida preskoči duel sa Belgijom (ponedeljak, 20.45) u 2. kolu Lige nacija

Francuska reprezentacija je igrala slabo na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj i samo je na suvi kvalitet stigla do polufinala, a ta loša forma prenela se i na Ligu nacija. Galski petlovi su u petak izgubili od Italije usred Pariza sa 3:1, posle čega je došlo do određenih interesantnih scena u svlačionici. Bilo je rasprave, pale su teške reči, a prema pisanjima francuskih medija očekuje se da kapiten Kilijan Embape preskoči meč 2. kola sa Belgijom, koji se igra ovog ponedeljka od 20.45 časova u Lionu.

Ugledni francuski list L‘Ekip je otkrio detalje iz svlačionice po završetku utakmice sa Belgijom. Golman Majk Menjan se navodno razbesneo i počeo da viče na saigrače, kritikovao ih je zbog nedostatka želje na terenu i rekao im da su obrukali naciju. To je sve toliko zateklo da kapiten Embape i njegov zamenik Antoan Grizman nisu mogli ništa da mu odgovore, već su samo zaćutali i pognuli glave u sramoti.

Izabrane vesti

Naravno, već prvom sledećom prilikom novinari su tražili komentar od golmana Milana na taj događaj, ali on nije želeo u javnost da iznosi prljav veš.

Šta je rečeno u svlačionici ostaje među nama. Igrali smo protiv velikog tima, koji se branio dobro. Moramo da nastavimo dalje. Nemoguće je da ne primimo baš na svakoj utakmici gol. Teško mi je zbog poraza. Čitavoj ekipi je teško. Razgovaraćemo još o tome, ali nema razloga za brigu. Kada izgubite utakmicu nije kraj sveta. Svi imamo naše uloge na terenu. Svi smo svesni toga da moramo bolje. Ova reprezentacija Francuske ima obavezu da pobeđuje sve. Nećemo tražiti izgovore“, poručio je Menjan.


20.45: (1,90) Francuska (3,60) Belgija (4,50)


Selektor Didije Dešan je ipak najavio neke promene pred meč sa Belgijom, a najkrupnija je ta što planira da ostavi Embapea na klupi. Ako ne bude nekih iznenađenja, napad će predvoditi Markus Tiran, dok će po krilima dejstvovati Usman Dembele i Majkl Oliz. Novi krilni napadač Bajerna je debitovao u dresu Francuske protiv Italije, odigrao je 58 minuta i očigledno zadovoljio Dešana.

Embape već neko vreme ne izgleda dobro u reprezentaciji. Na Evropskom prvenstvu se pravdao time što je na prvom meču polomio nos i zbog toga ostatak turnira odigrao pod maskom. Zato ga nije ni bilo na terenu u 2. kolu protiv Holandije, a to mu je bila jedina takmičarska utakmica koju je propustio još od duela sa Hrvatskom u Ligi nacija u junu 2022.

Na kontinentalnom šampionatu je Embape postigao samo jedan gol, i to iz penala protiv Poljske. Poslednji gol iz igre postigao je na prijateljskoj utakmici u junu protiv Luksemburga. Značajno je novi napadač Real Madrida pokvario sebi statistiku, pošto je na poslednjih 11 mečeva zaključno sa Italijom postigao samo dva pogotka. Sada, zbirno gledano, Embape je odigrao 85 utakmica, postigao 48 golova i zabeležio 35 asistencija.

LIGA NACIJA (A DIVIZIJA) – 2. KOLO

Ponedeljak

20.45: (1,90) Francuska (3,60) Belgija (4,50)

20.45: (9,00) Izrael (5,00) Italija (1,35)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Majk MenjanFudbalska reprezentacija BelgijeFudbalska reprezentacija FrancuskeLiga nacijaKilijan Embape

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara