Vladimir Matijašević (©MN Press)
Vladimir Matijašević (©MN Press)

Matijašević: Grešili smo, ali da nije bilo transfera, ovde bi stajala zaključana kućica

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.06.24. | 18:54

Sportski direktor Brđana istakao da se nada boljoj sezoni

Sezona bez izborenog plasmana u evropske kvalifikacije automatski je neuspešna iz perspektive Čukaričkog, te je superligaš sa Banovog brda u pripreme za nove izazove krenuo sa jasnim ciljem da se ekspresno vrati na željeni kolosek. Svestan da su pred njim, ali i stučnim štabom i igračima visoka očekivanja, sportski direktor Brđana, Vladimir Matijašević, osvrnuo se na predstojeće obaveze.

Izabrane vesti

“Nema odmora. Moraju da se dovode i prodaju igrači. Aktuelni period nosi najbitniji deo posla. Ostali smo bez Evrope, ali nije katastrofa, iako ovaj klub ima kvalitet za plasman na međunarodnu scenu. U narednoj sezoni će biti još teže izboriti vizu jer će ih biti za četiri, a ne pet klubova”, rekao je Matijašević.

Mnogo toga dobrog je urađeno, priznaje da je bilo i grešaka, ali od standardne prakse, da promoviše mlade igrače, Čukarički neće odustati. Ostaje na istom kursu.

“Igrali smo na više frontova, ali to nije opravdanje. Neke stvari su loše odrađene, ali se ne bih vraćao na to. Mnogo smo grešili, mnogo sam izgrešio, ja, sa svojim saradnicima. Na meni je odgovornost, ali ćemo napraviti budžet i za ovu sezonu i nastaviti u zacrtanom smeru. Ostaje naša praksa da promovišemo mlade igrače jer da nije transfera ovde bi još bila samo ona kućica, a i ona bi bila zaključana”.

Na Banovom brdu su u prvom planu izdanci škole Mihajlo Cvetković i Igor Miladinović od kojih se očekuju milionski prilivi, ali bi klub mogli da napuste i iskusniji igrači. Matijašević ističe da se Čukarički do sada rastao sa Belićem, Filipovićem, Adžićem, Endijajeom i Stojanovićem, ali da će biti još odlazaka.

Ima nekih igrača kojima nismo zadovoljni i to ćemo rešiti u narednih nedelju dana. Gužva je u špicu gde imamo šest igrača, a ostaće trojica. Kada su u pitanju stariji igrači, jasno nam je da čejaju adekvatne ponude, ali mi moramo da razigravamo mlade”, rekao je Matijašević i istakao da je među igračima za koje vlada interesovanje i Vinisijus Melo, ali da ponuda od 1.300.000 evra koja se pominjala nije dovoljna za slobodu Brazilca.

Uprkos najavljenim odlascima, Čukarički radi i na angažmanu novajlija, te su na prozivku koju je održao Goran Stanić stigla trojica novajlija Miloš Cvetković, Nikola Mirković i Lazar Tufegdžić, dok se po završetku pravnih detalja očekuje i bek iz Šarlota.

Ambicije u narednom periodu otkrio je i Goran Stanić, strateg Brđana.

“Trudili smo se da izađemo na previ put tokom prošle sezone, ali nismo uspeli i nadam se da će od ovih priprema biti bolje. Zahvalan sam na ukazanoj šansi, velika je čast, ali i odgovornost. Krećemo od nule i imam veliki motiv, kao i podstrek za rad. Pokušao sam kao četvrti rener u sezoni da donesem određenu promenu, ali nismo uspeli. Ipak, ne postoji alibi. Ambicije su nam da budemo u vrhu srpskog fudbala gde Čukarički i pripada”, rekao je Stanić.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024ČukaričkiVladimir Matijašević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara